Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Θηβαίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και σεβασμού της Φύσης. Ο διαγωνισμός έχει ως βασικό θέμα το νερό και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Ιουνίου, στις 10:30 π.μ. στην Κρήνη του Οιδίποδα, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και αποφυγής συνωστισμού, οι μαθητές καλούνται να φέρουν έτοιμες τις ζωγραφιές τους. Η καλύτερη δημιουργία θα βραβευθεί από τον Δήμαρχο Θηβαίων, Γιώργο Αναστασίου, θα μοιρασθούν αναμνηστικά δώρα και στους υπόλοιπους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και θα προσφερθούν και κεράσματα.

Η ρύπανση των λιμνών, ποταμών και θαλασσών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του Πλανήτη. Κάθε χρόνο, περίπου 10 εκατ. τόνοι σκουπιδιών καταλήγουν στις θάλασσες και ωκεανούς, κυρίως πλαστικά μπουκάλια και σακούλες. Σε αντίθεση με τα οργανικά και ανακυκλώσιμα υλικά, το πλαστικό δεν «εξαφανίζεται» ποτέ, αλλά συνεχίζει το «ταξίδι» του, με καταστροφικές συνέπειες.

Ο Δήμος προσκαλεί τα παιδιά Δημοτικού να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και να ζωγραφίσουν αυτό το ταξίδι. Ο Πλανήτης μας είναι το σπίτι μας και οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε.

Follow us: