ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νέος αντεργατικός Νόμος που φέρνει η σημερινή κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή ,  εκτός από την επιβολή της 10ωρης εργασίας προβλέπει και κατάργηση της αμοιβής υπερωριών, μεγαλύτερη ευελιξία και ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας, ενώ επιχειρεί την κατάργηση βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, προκειμένου να φιμώσει τα αγωνιστικά και μαχητικά συνδικάτα και να τα βάλει στο «γύψο».

Αξιοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τα αντεργατικά μέτρα που διατήρησαν και επέκτειναν όλες οι προηγούμενες  κυβερνήσεις , η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει κυριολεκτικά τις «ανατροπές του αιώνα» στα εργασιακά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση. Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο – έκτρωμα του υπουργού Χατζηδάκη, επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες κατακτημένα με αίμα, γκρεμίζει ό,τι απέμεινε όρθιο με τους αγώνες μας , για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Το νομοσχέδιο – τερατούργημα: 

  • Καταργεί το οκτάωρο  και το πενθήμερο με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας. 
  • Καταργεί  τις  συλλογικές  συμβάσεις .
  • Νομοθετεί τον Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες. 
  • Παρακωλύει  το δικαίωμα της απεργία, το μετατρέπει σε «συμβολικό» δικαίωμα. 
  • Μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αδίκημα. 
  • Καθιερώνει την τηλεργασία ανάλογα με τα «κέφια» του εργοδότη και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
  • Αυξάνεται το ανώτατο όριο των υπερωριών στις 150 (από 96 στην βιομηχανία και 120 συνολικά) και μειώνεται η αποζημίωσή τους (από 60% στο 40%).
  • Καταργείται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

 Συναδέλφισσες – οι , δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Υπερασπιζόμαστε κατακτήσεις και κεκτημένα δικαιώματα, όπως το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.). Διεκδικούμε Εργασία και Ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την μετάθεση της ημερομηνίας της γενικής απεργίας από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις ( ΓΣΕΕ– ΑΔΕΔΥ ) αλλά και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών για τις 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ,  αποφασίσαμε όπως πάντα , μακριά από τακτικισμούς ,μικροκομματικές ή άλλες σκοπιμότητες  , αλλά με μόνο γνώμονα μας την ενότητα στην πράξη του εργατικού κινήματος να συμμετάσχουμε στην απεργία την νέα ημερομηνία.

Καλούμε  σε Απεργιακή Συγκέντρωση την 10η ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά, ώρα 10.30΄το πρωί, με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων (μάσκες, αποστάσεις κ.α.) , με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων και οργανώσεων του νομού , τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα , δίνοντας συνέχεια στον αγώνα και στην πρόσφατη ,  πετυχημένη , ενωτική απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς.

 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Follow us: