Προϋπολογισμού 1.800.000 €

Νέο οδικό έργο προϋπολογισμού 1.800.000 € χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη συντήρηση και την αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ  ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 11 ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ- ΕΥΠΑΛΙΟΥ (ΕΟ48)», το οποίο προβλέπει παρεμβάσεις στα ακόλουθα σημεία:

  1. Εθνική οδός 48, στο τμήμα Πρόφραγμα έως Ρέρεσι.
  2. Επαρχιακή οδός 11, στο τμήμα Μηλιά – Παλαιοξάρι.

Σε αυτά τα οδικά τμήματα θα γίνουν:

  • Άρσεις καταπτώσεων και καθαρισμοί οχετών.
  • Διαπλατύνσεις, ασφαλτοστρώσεις και σημειακές αποκαταστάσεις του οδοστρώματος.
  • Κατασκευές και τοποθετήσεις πλεγμάτων αντιστήριξης πρανών.
  • Τοποθετήσεις στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής του έργου,    ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, δήλωσε: «Ξεκινούμε ένα ακόμη σοβαρό έργο για την συντήρηση του οδικού δικτύου στη Φωκίδα.

“Επιμένουμε σε έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και ο στόχος μας είναι διπλός: Η εξάλειψη κάθε κινδύνου, αλλά και η βελτίωση της προσβασιμότητας στην Φωκίδα. Έναν τόπο γεμάτο μνημεία και υπέροχα τοπία, τα οποία αξίζει να επισκεφθούν όλοι!”

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε: «Κάθε χρόνο και πιο ασφαλές το οδικό  μας δίκτυο. Ελπίζω μέχρι το τέλος της θητείας να έχουμε εξαλείψει τα προβλήματα του οδοστρώματος. Γεγονός που αποτελεί προσωπικό μας στοίχημα».

Follow us: