Προφορικές διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών για τη μη υλοποίηση του σχεδιασμού

Σταθερά αντίθετη στην επιβολή νέων διοδίων στα διοικητικά της όρια παραμένει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως εμφατικά εκφράστηκε και κατά την έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, για την αποτροπή εγκατάστασης μετωπικών διοδίων στην Ε.Ο. Σχηματαρίου – Χαλκίδας.

Στη σύσκεψη, την οποία προκάλεσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, συμμετείχαν και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιβολή διοδίων:

-Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

– Οι Βουλευτές Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, Σπύρος Πνευματικός και Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

– Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Ηλίας Μπουρμάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Κώστας Γαλάνης και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ευβοίας Βαγγέλης Κούκουζας.

– Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, ο Δήμαρχος Ερετρίας Γιάννης Δημητρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Δημήτρης Σκοπελίτης.

– Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας Κώστας Λάππας, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Εύβοιας – Βοιωτίας Γιάννης Κοτρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Δημήτρης Γκίκας και ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Δήμος Κόρδης.

Την αντίθεση τους στην επιβολή διοδίων εξέφρασαν επίσης οι Βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου, Βαγγέλης Αποστόλου και Γιώργος Μαρίνος, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως και ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Ιωάννης Κοντζιάς και ο Δήμαρχος Σκύρου Νικόλαος Μαυρίκος.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τον σχεδιασμό επιβολής διοδίων, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που ανελήφθησαν, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την προφορική διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, για τη μη υλοποίηση του σχεδιασμού. Ανάλογες διαβεβαιώσεις έλαβαν ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Συμφωνήθηκε να κοινοποιηθεί στα συναρμόδια υπουργεία η συνημμένη ανακοίνωση με στόχο:

  • Την αναστολή κάθε σχεδιασμού εγκατάστασης σταθμού διοδίων στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Σχηματαρίου.
  • Την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης, κατά το μέρος που αφορά στην πρόβλεψη λειτουργίας του σταθμού διοδίων στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Σχηματαρίου.
Follow us: