Στο νοσοκομείο η ηγουμένη

Συναγερμός έχει σημάνει εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών κοντά στον Γοργοπόταμο, όπου φέρεται να έχουν αρρωστήσει όλες οι μοναχές που βρίσκονται εκεί.

Ήδη η ηγουμένη της Μονής, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το lamiareport, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας έχοντας υψηλό πυρετό από την προηγούμενη εβδομάδα και έτσι επιβεβαιώθηκε ότι και οι υπόλοιπες μοναχές που έχουν πυρετό, έχουν νοσήσει από κορωνοϊό. Στο σύνολο είναι 20. Μάλιστα, η μια από τις μοναχές είναι ηλικίας 103 ετών.

Το Μοναστήρι ζήτησε βοήθεια
Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας το μοναστήρι ζήτησε βοήθεια, καθώς έπαψε η τροφοδοσία του αφού δεν μπαίνει και δεν βγαίνει κανένας. Έτσι, ο Δήμος Λαμιέων ανέλαβε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, να πάει φάρμακα και τρόφιμα.

Όπως αναφέρεται, άλλες τέσσερις μοναχές φέρεται να έχουν σοβαρά συμπτώματα πέρα από τον υψηλό πυρετό και αναμένεται κι εκείνες αν χρειαστεί να μεταφερθούν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση έχει ενημερωθεί εκτός από τον Δήμο, η Πολιτική Προστασία που όρισε και την 14ημερη καραντίνα και η Περιφέρεια.

πηγή iefimerida.gr

Follow us: