Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας απαντά για το θέμα της Καθαριότητας στην πόλη της Λιβαδειάς με αφορμή δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Βλέποντας ανάρτηση στην πλατφόρμα Facebook με στιγμιαία απαθανάτιση εικόνας “βρωμιάς” και ‘’εγκατάλειψης’’ πριν την πρωινή αποκομιδή της Δευτέρας, κατά την αργία της Κυριακής, θα ήθελα να αναφέρω εν συντομία ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου εργάζεται μανιωδώς από Δευτέρα έως Κυριακή για την προστασία και την Καθαριότητα του Δήμου.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Λεβαδέων για την πόλη της Λιβαδειάς έχει στην δύναμη του 4 απορριμματοφόρα , ένα εκ των οποίων είναι για την ανακύκλωση και λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή. Το Σάββατο  η αποκομιδή απορριμμάτων πραγματοποιείται αποκλειστικά στο κέντρο της πόλης, ενώ σε ημέρες εορτών και αργιών διεξάγονται δρομολόγια και τις Κυριακές.  Οι υπάλληλοι του τμήματος Καθαριότητας πραγματοποιούν το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας τους από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς απασχολούνται υπερωριακά και το Σαββατοκύριακο

Όσον αφορά την συγκεκριμένη δημοσίευση λοιπόν, θα σχολιάσω ότι ήταν μια ‘άσχημη’ εικόνα σε μια Κυριακή, είναι άδικο όμως να ακυρώνεται από δημόσιες αναρτήσεις επίπλαστων εντυπώσεων η εφταήμερη προσφορά των εργαζομένων. 

Η προσπάθεια που καταβάλουμε για να διατηρήσουμε την πόλη και τα χωριά μας καθαρά, είναι η μέγιστη δυνατή.

Απαιτείται όμως και η ευσυνειδησία όλων για την προστασία των δημόσιων χώρων και την διατήρηση της καθαριότητας, όπως και ο σεβασμός του εργαζόμενου που φροντίζει για εμάς.

Είμαστε εδώ και είμαστε ενεργοί, με όσα μέσα έχουμε στην διάθεση μας.

Ότι σας αφορά, μας αφορά. 

Η παιδεία, ο πολιτισμός και κατ’ επέκταση η καθαριότητα των γειτονιών μας ως μία βασική πτυχή των πολιτισμένων κοινωνιών, κατακτιούνται με τον διάλογο και την ενεργή συμμετοχή. 

Πάντα θα αναλαμβάνω την ευθύνη και για τις ‘άσχημες’ εικόνες, ακόμη και γι’ αυτές που υπερβαίνουν τις δυνατότητες του Δήμου μας. Καθημερινά όμως παλεύουμε και εργαζόμαστε με στόχο οι δημότες μας να αντικρίζουν μόνο εικόνες ομορφιάς.»

Follow us: