Την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος που αφορά στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης υπέγραψε τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο Δήμος Θηβαίων προχωρά σε συνεργασία με ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, με κοινό στόχο  τη διερεύνηση των υφιστάμενων φυσικών παραμέτρων που ορίζουν το παράκτιο περιβάλλον.

 Με  το πρόγραμμα θα αναδειχθούν έργα και δράσεις που:

  • θα καθορίσουν ήπιες μορφές παρέμβασης στην παράκτια ζώνη, ως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά ανάπτυξης
  •  Θα συμβάλουν στη συγκρότηση μιας νέας ταυτότητας ποιοτικά αναβαθμισμένης, τουριστικά ελκυστικής που θα εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου χαρακτηριστικά περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής

 Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος Θηβαίων, πρόκειται για ένα πρόγραμμα με μεγάλη αναπτυξιακή σημασία, με  στόχο την εύρεση λύσεων, μέσω πρακτικών που ακολουθούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις παράκτιες ζώνες, απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες της περιοχής μας.

«Ένα τόσο μεγάλο θέμα που αφορά την αξιοποίηση και την ανάδειξη της παράκτιας ζώνης του Δήμου μας, δεν λύνεται αποσπασματικά. Θέλει ολοκληρωμένες και στοχευμένες λύσεις που θα δώσουν πνοή, θα αναπτύξουν τον τουρισμό και τις υποδομές και θα ενισχύσουν τη τοπική μας οικονομία» τόνισε ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου. 

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι «η παράκτια ζώνη να αποτελέσει τόπο αναψυχής και προσέλκυσης τουριστών, προς όφελος των κατοίκων και των επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

Follow us: