Προγραμματική Σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Γιώργος Ντασιώτης για την εκτέλεση του έργου: «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΤΡΑΣ – Β’ ΦΑΣΗ».

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας συνδέει την Τοπική Κοινότητα Ευαγγελίστριας με την Τοπική Κοινότητα Πέτρας του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων. Επί της οδού έχουν ήδη εκτελεστεί σημαντικές χωματουργικές εργασίες. Εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης του οδοστρώματος, όμως, έχουν σημειωθεί σημαντικές φθορές και είναι προβληματική η διέλευση.

Η ολοκλήρωση του έργου θα βοηθήσει σημαντικά τους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελίστριας, διότι θα μειώσει την απόσταση σύνδεσης με τη Λιβαδειά κατά 9 χιλιόμετρα. Μέχρι σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής, αναγκάζονται να ακολουθούν άλλη διαδρομή πολύ μεγαλύτερου μήκους.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου προϋπολογισμού 253.843,39 € αφορά συνολικό μήκος παρέμβασης 2.4 χλμ. και περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εργασίες (χωματουργικά, οδοστρωσία κλπ.).

«Συνυπογράψαμε την Προγραμματική σύμβαση και προχωρούμε στη δημοπράτηση του έργου, το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και όχι μόνο. Όταν ξεπεράσουμε την πανδημία, θα συμβάλει και στην αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς στην περιοχή βρίσκεται η Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας και το Εκκλησιαστικό Συνεδριακό Κέντρο της Μονής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

«Υπογράψαμε με τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό την προγραμματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πέτρας – Ευαγγελίστριας. Πέρα από τη μείωση της απόστασης και την καθημερινή ασφαλή διέλευση των κατοίκων που θα τον χρησιμοποιούν, ο οδικός αυτός άξονας δίνει  και αναπτυξιακές προοπτικές σε μια περιοχή που φημίζεται για το φυσικό της κάλος, αλλά και για πολλά άλλα αξιοθέατα. Είναι μια παρακαταθήκη σε έναν τόπο με τεράστιες προοπτικές. Προσωπικά, ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη και όσους άλλους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Γιώργος Ντασιώτης.

Follow us: