Εξιχνιάσθηκαν (4) κλοπές & (1) απόπειρα κλοπής από φωτοβολταϊκά πάρκα, σε ευρύτερες περιοχές της Θήβας 

Ταυτοποίηθηκαν (4) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία


Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκαν (4) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από φωτοβολταϊκά πάρκα εταιρείας, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 28-02 έως 04-03-2021, σε ευρύτερες περιοχές της Θήβας.

Στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει από αντίστοιχα φωτοβολταϊκά πάρκα, συνολικά (15.500) μέτρα καλώδια χαλκού, χάλκινες ταινίες, καλώδια διαφόρων τύπων, καθώς και εξοπλισμό σχετικό με τη λειτουργίας των φωτοβολταϊκών.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα είχαν συλληφθεί (2) άτομα, ιδιοκτήτης και υπάλληλος επιχείρησης παλαιών σιδήρων, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς είχαν εντοπισθεί καλώδια και ταινία χαλκού, τα οποία είχαν αφαιρεθεί το ίδιο χρονικό διάστημα από φωτοβολταϊκό πάρκο της εν λόγω εταιρείας (σχετ. το από 05-03-2021 Δελτίο Τύπου).

Οι δράστες έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών. 

Follow us: