Αγκαλιά με τους σωτήρες του πανηγύρισε για τη διάσωσή του ένας εργάτης υδροηλεκτρικού εργοστασίου στην Ινδία, ο οποίος ανασύρθηκε από τούνελ, που κόπηκε στα δύο στα Ιμαλάια μετά την κατάρρευση τμήματος παγετώνα.

Ο άνδρας σήκωσε τα χέρια ψηλά ανακουφισμένος ενώ οι διασώστες πανηγύριζαν, αφού τον ανέσυραν από το τούνελ στα Ιμαλάια που κόπηκε στα δύο, όταν ένα κομμάτι παγετώνα αποκολλήθηκε στέλνοντας ένα «τείχος» από όγκους ορμητικών υδάτων και φερτές ύλες στη στενή κοιλάδα στη βόρεια Ινδία.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι, πιθανώς πάνω από 200, αγνοούνται, ανάμεσά τους και εργάτες στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, που κατακλύστηκε από την πλημμύρα.

Η μεθοριακή αστυνομία στα Ιμαλάια διέσωσε 12 άτομα από ένα τούνελ σε μια επιχείρηση διάσωσης που κράτησε τέσσερις ώρες, όμως άλλα 37 πιστεύεται ότι έχουν εγκλωβιστεί σε δεύτερο τούνελ που έχει κατακλυστεί από μπάζα. Αρκετές εκατοντάδες διασώστες επικουρούμενοι από άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και ομάδες δυτών του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα την προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους αγνοούμενους. Με τον κεντρικό δρόμο να έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη μετά την πλημμύρα, διασώστες κατέβηκαν με σκοινιά από έναν λόφο για να προσεγγίσουν την είσοδο ενός εκ των τούνελ. Προς το παρόν χρησιμοποιούν βαριά σκαπτικά μηχανήματα για να απομακρύνουν σωρούς βράχων μήκους σχεδόν εκατό μέτρων που φράσσουν το τούνελ. Αξιωματούχος του κρατιδίου Ουταρακάντ της Ινδίας ανέφερε ότι έχουν ανασυρθεί οι σοροί 18 θυμάτων, ενώ ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι παραμένουν τουλάχιστον 200 άνθρωποι αγνοούμενοι. Οι Αρχές φοβούνται ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς συνεχίζονται με σκάφη οι έρευνες στο ρεύμα και τις όχθες του ποταμού για σορούς θυμάτων.
πηγή iefimerida.gr

Follow us: