Κατέθεσα ως Αναφορά στη Βουλή την καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας (ΕΑΥΒ) σχετικά με την εντολή Χρυσοχοΐδη που υποχρεώνει τους ίδιους τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν επικίνδυνες απολυμάνσεις στους χώρους των αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών!  

Δεν έχουν τέλος τα «καψώνια» στα οποία υποβάλει ο κ. Χρυσοχοΐδης το αστυνομικό προσωπικό της χώρας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστικών οργάνων του. Μετά την απόρριψη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων  (ΠΟΑΣΥ) των σχεδίων του για πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κ. Υπουργός προκαλεί ξανά την αγανάκτησή τους. 

Τώρα τους ζητά να παραβούν τις σαφείς οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, που προβλέπουν απολύμανση των δημόσιων υπηρεσιών από εξειδικευμένα συνεργεία, και απαιτεί να τις κάνουν οι ίδιοι! Αδιαφορεί, φυσικά, για τις σοβαρές συνέπειες μπορεί να έχει στην υγεία του ανειδίκευτου προσωπικού η χρήση επικίνδυνων χημικών απολυμαντικών ουσιών…

Ο κ. Υπουργός πρέπει να ακούσει, πριν είναι αργά, τη φωνή των αστυνομικών υπαλλήλων και να αποσύρει άμεσα την επικίνδυνη εντολή του.  

Γιώτα Πούλου

Follow us: