Στα “χρόνια προβλήματα του νοσοκομείου της Θήβας” που  “δεν έχουν τέλος”, αναφέρονται σε παρέμβασή του πρός όλους τους αρμόδιους και άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους φορείς το Ε.Κ. Θήβας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, και ο Σύλλογος Νοσοκομείου Θήβας.

Πιο συγκεκριμένα με έγγραφό τους ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Κ. Καπούλας και ο ΓΓ Χ. Αντωνούδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συντ. ΟΑΕΕ Δ. Θεοδώρου και η ΓΓ Ε. Βούλγαρη,  η Πρόεδρος του Συλ. Νοσοκομείου Θήβας Π. Λεμπέση και ο ΓΓ Α. Κόκκαλης.  τονίζουν οτι όλες οι κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή μένουν μόνο στις υποσχέσεις χωρίς να λύνουν οριστικά τα προβλήματα που υπάρχουν.

Το 2020 έγιναν προσπάθειες από σχεδόν όλους τους φορείς της Θήβας για να βελτιωθεί η κατάσταση και να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις, αλλά και να ιδρυθεί και να λειτουργήσει η αιμοδοσία που θα έλυνε το τεράστιο πρόβλημα των χειρουργείων λόγω των αυξημένων ατυχημάτων σε αυτή τη μεγάλη βιομηχανική περιοχή, με εθνική οδό, με στρατόπεδο και δομές προσφύγων. Επίσης να λειτουργήσουν οι θέσεις ΜΕΘ του νοσοκομείου που τόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει με την πανδημία.

“Όλα έχουν μείνει υποσχέσεις και αντί να βελτιώνεται η κατάσταση αυτή φαίνεται να χειροτερεύει”, τονίζει μεταξυ άλλων το Ε.Κ. Θήβας.

Ακολούθως παραθέτει τα θέματα που έχουν εντοπισθεί και καταγραφεί από το προσωπικό του νοσοκομείου και της ΤΕΠ:

1. Δεν υπάρχει αίθουσα αναμονής ασθενών.

2. Δεν κλείνει η πόρτα, με συνεχή κίνδυνο για το προσωπικό του Νοσοκομείου από εξωγενείς παράγοντες.

3. Δεν υφίσταται αίθουσα ανάνηψης βαρέως πάσχοντος.

Σχετικά με την  μηχανοργάνωση του ΤΕΠ είναι αναγκαία η καταγραφή ασθενών που προσέρχονται, κατά τα πρότυπα των τακτικών εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείου.

Επίσης “24ωρη ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέσω web εφαρμογής που συνδέει τα παραπεμπτικά των εργαστηριακών εξετάσεων απ’ ευθείας με το σύστημα της ΗΔΙΚΑ, ώστε αφ’ ενός να διευκολύνονται οι εφημερεύοντες ιατροί στη συνταγογράφηση και αφ’ ετέρου να μην υπάρχουν διαφυγόντα έσοδα για το νοσοκομείο. Να ενημερώσουμε ότι κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες της εφημερίας καθημερινά, και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο και τις αργίες, δεν υφίσταται ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο ΤΕΠ, λόγω του όγκου των περιστατικών, αλλά και της εφημέρευσης ιατρών των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Επιπλέον, Σάββατο, Κυριακή και αργίες, καθώς και τη νύχτα, δεν υπάρχει υπάλληλος στο γραφείο κίνησης για τη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Και οι δύο ενέργειες είναι επιβεβλημένες, τόσο για την τήρηση και ευκολότερη εξαγωγή στοιχείων της κίνησης ασθενών στο ΤΕΠ, όσο και για τον έλεγχο των εξετάσεων και των διαφυγόντων εσόδων του νοσοκομείου”.

Σχετικά με την ενίσχυση της πρωινής λειτουργίας του ΤΕΠ με ιατρικό προσωπικό σημειώνει: “Οι οργανικές θέσεις που συστάθηκαν με το νόμο για το ΤΕΠ Γ.Ν Θηβών είναι τέσσερις, που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνονται από μία Ιατρό Γενικής Ιατρικής, ένα Καρδιολόγο και μία Χειρουργό. Λαμβάνοντας υπόψη τις απουσίες λόγω ρεπό εφημερίας, κανονικές, εκπαιδευτικές άδειες, αλλά και έκτακτες αναρρωτικές, το ΤΕΠ λειτουργεί αρκετές ημέρες το μήνα με ένα γιατρό στο πρωινό ωράριο, χωρίς συμβολή από τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου. Αν επίσης λάβουμε υπόψη και τις ελλείψεις του συγκεκριμένου νοσοκομείου σε ιατρικές ειδικότητες και δυνατότητα εξετάσεων και νοσηλείας, συχνότατο είναι το φαινόμενο της διακομιδής βαρέων περιστατικών, που χρήζουν ιατρικής συνοδείας, και δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, εναλλακτικά προτείνουμε απόσπαση Γενικού Ιατρού, τουλάχιστον μέχρι την επαναπλήρωση της τέταρτης  οργανικής θέσης των Επειγόντων. Διαθέσιμος και καταρτισμένος ιατρός αυτή τη στιγμή είναι οκ. Βασιλειάδης Κων/νος, ο οποίος στηρίζει τη λειτουργία του νοσοκομείου Θήβας, τόσο στα επείγοντα Covid όσο και στην πτέρυγα νοσηλείας Covid”.

Σημαντική επίσης κρίνεται και η ενίσχυση της λειτουργίας της πτέρυγας Covid

“Η συγκεκριμένη πτέρυγα λειτουργεί με την ευθύνη της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, με τα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε, την υποστελέχωση σε ειδικευμένους ιατρούς, την έλλειψη πνευμονολόγου, ακτινολόγων, και προσφάτως την έλλειψη αναισθησιολόγων, με αποτέλεσμα τη νοσηλεία των περιστατικών μέχρι ενός σημείου, και τη διακομιδή τους στο Κέντρο όταν αυτά βαρύνουν.

Θεωρούμε ότι και η λειτουργία αυτή του νοσοκομείου είναι επισφαλής, και μέχρι τώρα πραγματοποιείται χάρη στη φιλοτιμία τόσο του ιατρικού όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Το γεγονός ότι στο νοσοκομείο μας δεν έχουμε πολλά θετικά κρούσματα στο προσωπικό, οφείλεται στην έγκαιρη συνεχή διεκδίκηση υλικού, στολών,rapid tests, αλλά και την αυξημένη αίσθηση καθήκοντος του προσωπικού του νοσοκομείου”.

Το νοσοκομείο Θήβας είναι ένα μικρό νοσοκομείο μεν, όμως εξυπηρετεί μια μεγάλη βιομηχανική και ορεινή περιοχή με μειωμένη προσβασιμότητα στο κέντρο.

Θεωρούμε ότι η στήριξη της λειτουργίας του σε όλα τα επίπεδα είναι μονόδρομος, με άμεση προκήρυξη των θέσεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν τα τμήματα του με ασφάλεια, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό του.

Follow us: