Με απόφαση Σταϊκούρα – Λιβανού
 Στο πλαίσιο της προώθησης μέτρων αποκατάστασης και στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία του «Ιανού» και ιδιαίτερα του πρωτογενούς τομέα, ο οποίος υπέστη σημαντικές ζημιές, προωθείται η ενίσχυση των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) για την αποκατάσταση των υποδομών και των δικτύων τους, ώστε να μη διαταραχθεί ο παραγωγικός προγραμματισμός και  προσανατολισμός των αγροτών των περιοχών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σπήλιος Λιβανός, αποφάσισαν τη χρηματοδότηση ΤΟΕΒ της Κεντρικής Ελλάδος, με έμφαση στη Θεσσαλία, με πόρους ύψους 3.200.000 ευρώ για την αποκατάσταση των αρδευτικών υποδομών και δικτύων στις περιοχές που επλήγησαν.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας που είχε αναπτυχθεί την προηγούμενη περίοδο μεταξύ του τότε υφυπουργού κ. Κώστα Σκρέκα, του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κωνσταντίνου Μπαγινέτα με τις Περιφέρειες και τους ΤΟΕΒ των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία «Ιανός».

Η ενίσχυση θα δρομολογηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ένα πλαίσιο παρακολούθησης της έγκαιρης υλοποίησης και προόδου των έργων αποκατάστασης ώστε να προχωρήσει ανεπηρέαστος ο παραγωγικός προγραμματισμός χιλιάδων αγροτών και να μην επηρεαστεί δυσμενώς το εισόδημά τους.

Follow us: