Και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανίων

 Με αφορμή το δημοσίευμα ιστοσελίδας με τίτλο «Γιατί μπήκε σε “σκληρό” lockdown η Βοιωτία. Ο εορτασμός των Θεοφανίων και η παραβίαση των μέτρων» στις 12-1-2021, η Εκκλησία της Βοιωτίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται, διότι όπως τονίζει «παρά την ξεκάθαρη και συνετή στάση, που έχει επιδείξει όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, δέχεται επίθεση ως υπαίτια του lockdown στη Βοιωτία, λόγω της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας».

 Η Μητρόπολη προς αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνει:

«Η κεντρική φωτογραφία του δημοσιεύματος δεν είναι από τον φετινό εορτασμό αλλά από τον περσινό, του 2020.

Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει ο Ιστότοπος διαψεύδει το ότι δεν τηρήθηκαν τα υγειονομικά μέτρα και οι αποστάσεις.

Ο αριθμός των πιστών ήταν σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Χριστουγέννων που επέτρεπε στους Μητροπολιτικούς Ναούς 50 άτομα.

Κατά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος φορούσε προστατευτική μάσκα και γάντια, παρόλο που η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β ́ 5509/15-12-2020) επιτρέπει στους λειτουργούντες Κληρικούς και Ιεροψάλτες να μην φέρουν μάσκα κατά τη Θεία Λατρεία.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος με μάσκα και γάντια διένειμε το αντίδωρο τυλιγμένο σε σακουλάκια και τον αγιασμό σε μπουκαλάκια, τηρώντας έτσι όλους τους υγειονομικούς κανόνες των ειδικών και τις υποδείξεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας προέτρεπε τους πιστούς να τηρούν σχολαστικά τις αποστάσεις.

Η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων αναμεταδόθηκε και υπάρχει στο αρχείο του youtube, όπου ο καθένας μπορεί να δει αν τηρήθηκαν ή όχι τα μέτρα.

Τέλος, για το ανωτέρω δημοσίευμα ο Σεβασμιώτατος απέστειλε επιστολή στον εν λόγω Ιστότοπο για ανάκληση του αναληθούς δημοσιεύματος.

Λυπούμαστε που η Εκκλησία για άλλη μια φορά αποτελεί τον εύκολο στόχο και αυτή η ειδική στοχοποίησή της εξυπηρετεί ιδιοτελείς σκοπούς».

Follow us: