Μετά τα χιόνια των τελευταίων εβδομάδων, οι τρεις κορυφές του Παρνασσού ντύθηκαν στα λευκά και οι εικόνες που θα δείτε στο βίντεο είναι μαγευτικές…

Ο Παρνασσός είναι βουνό της Στερεάς Ελλάδας, ανάμεσα στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας και έχει μέγιστο ύψος 2.457 μέτρα. Αποτελεί μία από τις νότιες απολήξεις της Πίνδου και ουσιαστικά αποτελεί το νοτιοανατολικό τμήμα του μεγάλου ορεογραφικού συμπλέγματος της κεντρικής Ρούμελης.

παρνασσός με χιόνια στις κορυφές του

Το δυτικό τμήμα του είναι ομαλό και δασωμένο και περιβάλλεται από απότομες πλαγιές και γκρεμούς, ενώ το κυρίως κομμάτι του πιο εκτεταμένο και πολυσχιδές. Οι δύο ψηλότερες κορυφές του είναι η Λιάκουρα στα 2.457 μ., η οποία είναι και η υψηλότερη, και ο Γεροντόβραχος στα 2.367 μ. που βλέπει προς τον Κορινθιακό κόλπο.

Σε όλη τη διάρκεια του έτους, οι δύο αυτές κορυφές του Παρνασσού είναι γυμνές από βλάστηση, καλύπτονται από χιόνι, ενώ οι πλαγιές του βουνού είναι δασώδεις, με πυκνή βλάστηση και με κύριο δέντρο το έλατο, αλλά και κέδρους, μαυροπεύκα, αγριοκορομηλιές. Επίσης υπάρχουν σπάνια ενδημικά φυτά που την άνοιξη μέχρι και τις αρχές του καλοκαιριού κατακλύζουν το βουνό σε μεγάλα υψόμετρα.

Τον χειμώνα οι κορυφές του σκεπάζονται από πλούσιο χιόνι, ενώ φέτος ήταν ο ιστορικός πρώτος χιονιάς χωρίς επισκέπτες στο χιονοδρομικό του Παρνασσού! Οι εικόνες που προσφέρουν οι χιονισμένες βουνοκορφές είναι μαγευτικές και θα τις απολαύσετε από το eliXirium στο βίντεο που ακολουθεί!

πηγή travelstyle.gr
Follow us: