Συνηθίζεται κάθε χρόνο, την παγκόσμια ημέρα μεταναστών (η 18η Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών) να περισσεύουν η υποκρισία και τα λόγια συμπάθειας και κατανόησης από όλους εκείνους  που τάσσονται υπέρ ή δεν μιλούν καθόλου για τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., για τη στήριξη τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους που ευθύνονται για τη δημιουργία των κυμάτων μεταναστών και   προσφύγων.  

Η μετανάστευση μπορεί είναι ένας ισχυρός μοχλός οικονομικής ανάπτυξης, δυναμισμού και κατανόησης. Επιτρέπει σε εκατομμύρια ανθρώπους να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες, ωφελώντας εξίσου τις χώρες προέλευσης και προορισμού. Όλοι οι μετανάστες δικαιούνται την ίδια προστασία για όλα τα δικαιώματά τους. Η ασφαλής,  ομαλή και τακτική   μετανάστευση  είναι προς το συμφέρον όλων. Όμως,  όταν δεν ρυθμίζεται σωστά, η μετανάστευση μπορεί να εντείνει τις διαιρέσεις εντός και μεταξύ των κοινωνιών, να εκθέσει τους ανθρώπους στην εκμετάλλευση και την κακοποίηση. 

Σε µια περίοδο που ολόκληρη η κοινωνία υφίσταται τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής και εσχάτως και υγειονομικής  κρίσης, οι μετανάστες γίνονται συχνότερα θύματα περιθωριοποίησης και διακρίσεων, αλλά και στόχος βίαιων επιθέσεων.

Οι ίδιοι που προκαλούν πολέμους για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και τα κέρδη τους, είναι που ισοπεδώνουν τη ζωή όλων των εργαζομένων , ανεξαρτήτου φυλής , χρώματος , θρησκείας. Τα δικαιώματα των  μεταναστών όπως και των ντόπιων εργατών βρίσκονται μονίμως στην « προκρούστια κλίνη » των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων.  Η άνοδος της ακροδεξιάς παγκοσμίως όπως και διάφορων φασιστικών μορφωμάτων , εξυπηρετεί πάντα και μόνιμα τα συμφέροντα αυτών.

Οι Έλληνες είναι ένας λαός που έχει βιώσει την ξενιτιά και τη μετανάστευση. Δεν είναι δυνατόν να μένουμε αμέτοχοι και απαθείς μπροστά σε τέτοια φαινόμενα , όταν άνθρωποι στον κόσμο κινούνται για να ξεφύγουν από τις πολεμικές συγκρούσεις, τις διώξεις, την τρομοκρατία ή τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακόμα, άλλοι κινούνται εξαναγκασμένοι από τις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, των φυσικών καταστροφών ή άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων.

 

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , καλεί τα μέλη του αλλά και όλους τους εργαζόμενους ακόμα πιο αποφασιστικά να απομονώσουν κάθε δύναμη που ρίχνει ή ανέχεται το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και  καλλιεργεί το διαχωρισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους , προκειμένου να βαθαίνει η εκμετάλλευση για όλη την εργατική τάξη.

 

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει την αλληλεγγύη του  στα εκατομμύρια των μεταναστών , των ξεριζωμένων – «απόκληρων» σε όλο τον κόσμο, στους δεκάδες χιλιάδες που παραμένουν στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες στα hot-spots και εγκλωβισμένοι στη χώρα μας με τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και ζητά: Απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους. 

 

Η Γη είναι για όλους και μας χωράει όλους!

Ας είμαστε ενωμένοι και ας στηρίζουμε ο ένας τον άλλο…

 

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

  

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

         ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                      ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Follow us: