Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς υποστήριξε και υποστηρίζει τις προσπάθειες όλων για την αντιμετώπιση  της πανδημίας, παρότι αποτελεί κοινή διαπίστωση πως ο εμπορικός κόσμος είναι αυτός που έχει πληγεί  περισσότερο από τα μέτρα που έχουν ληφθεί. Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις προτεραιότητες που θέτει η  προστασία της Δημόσιας Υγείας. Αυτό όμως που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε είναι τις λανθασμένες  επιλογές τύπου click away οι οποίες: 

  1. Προάγουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, παρέχοντας απόλυτο πλεονέκτημα στις μεγάλες εμπορικές  αλυσίδες που διαθέτουν ήδη e-shop, έναντι του μικρομεσαίου εμπόρου, οδηγώντας την πλειοψηφία  των επιχειρήσεων σε οικονομικό αδιέξοδο.  
  2. Είναι ανεφάρμοστες, στην πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων διότι πως είναι δυνατόν  κάποιος άραγε να αγοράσει ρούχα ή υποδήματα χωρίς να τα δοκιμάσει;  
  3. Είναι αποσπασματικές, γιατί επιτρέπουν σε ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες (π.χ. κομμωτήρια,  εποχιακά είδη) να λειτουργούν, ενώ παράλληλα κρατούν ουσιαστικά κλειστά το σύνολο των  υπόλοιπων εμπορικών καταστημάτων. 
  4. Είναι παράλογες, γιατί αντί να θέσουν όρια στον αριθμό των πελατών που θα βρίσκονται εντός του  κάθε καταστήματος, με το click away δημιουργούνται εμπορικά δύο ταχυτήτων και συνθήκες  συνωστισμού στους δρόμους γύρω από αυτά, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τη Δημόσια  Υγεία. 
  5. Είναι μη αποδεκτές, γιατί την στιγμή που επικαλούνται την ατομική ευθύνη του καθενός μας, δεν  δέχονται ότι ο εμπορικός κόσμος στο σύνολο του είναι ικανός να τηρήσει τα υγειονομικά μέτρα που  ισχύουν για άλλες επαγγελματικές ομάδες π.χ. καταστήματα τροφίμων.  

Οι επόμενες είκοσι μέρες του έτους ήταν παραδοσιακά αυτές με την μεγαλύτερη εμπορική κίνηση και  αυτές των οποίων ο τζίρος επέτρεπε στις επιχειρήσεις μας να είναι κερδοφόρες και τα μαγαζιά μας να μένουν  ανοικτά. Το click away δεν πρόκειται να διευκολύνει σε καμία περίπτωση τους καταναλωτές και θα οδηγήσει  το μεγαλύτερο μέρος των εμπόρων που δυσκολεύονται ήδη να επιβιώσουν επαγγελματικά, στον οικονομικό  αφανισμό. Για τον λόγο αυτό ζητάμε ως Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς να αρθεί άμεσα η εξαγγελία του click away και να μας επιτραπεί να ανοίξουμε τα καταστήματα μας κανονικά την περίοδο των γιορτών σεβόμενοι  πάντα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που θα μας υποδειχθούν. 

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένα Χριστούγεννα! Το ΔΣ του εμπορικού συλλόγου

Follow us: