Κυκλοφόρησε όπως κάθε χρόνο το εκπληκτικό ημερολόγιο του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

Πρόκειται για ένα ημερολόγιο με πορτραίτα των αρχαίων προγόνων μας και εκφράζει μια νοερή αναδρομή – ως φόρο Τιμής και Μνημόνευσης σε εκείνους, που μας χάρισαν τα αθάνατα πνευματικά, ηθικά, κοινωνικά, επιστημονικά και φιλοσοφικά διδάγματά τους.

Διδάγματα Παιδείας – Αρετής, Γλώσσας, Γραμμάτων, Επιστήμης και Πολιτισμού.

Μεγάλες μορφές της ανθρωπότητας, Όμηρος, Ησίοδος, Πλούταρχος, τραγικοί ποιητές και δάσκαλοι της Φιλοσοφίας και της Επιστήμης, Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Επίκουρος και άλλοι.

Το ημερολόγιο αποτελεί μια δωρική μνημόνευση – υπενθύμιση χρέους στους κορυφαίους δασκάλους της ανθρωπότητας που έθεσαν θεμέλια αρχιτεκτονικά με ισχυρές φωνές στο Λόγο, στη Γλώσσα, στα Γράμματα, στην Τέχνη και στην Επιστήμη.

Σ’ αυτούς που «Ομορφοποίησαν» τον στοχασμό και τον λόγο – ως έμφυτη δύναμη ψυχής.

Σ’ αυτούς τους Γλωσσοπαιδαγωγούς της Γνώσης, της Παιδείας και στα παγκόσμια οράματα του Πολιτισμού.

Ένα Ημερολόγιο «ύμνος» από τις παρακαταθήκες των αρχαίων προγόνων μας.

«Σε αυτόν τον τόπο του Ησίοδου, του Πίνδαρου, του Πλούταρχου, και όλων των μεγάλων μορφών που ξεπέρασαν τα όρια της σκέψης, στην παιδεία, στην φιλοτεχνία, στην φιλοσοφία, στην επιστήμη και στην παγκόσμια πνευματική παράδοση, τον Βοιωτικό τόπο όπου τραγουδούν οι Ελικώνιες μούσες και χορεύουν οι Ορχομένιες Χάριτες, αφιερώσαμε το ημερολόγιο του 2021, αποτυπώνοντας αυτούς τους Έλληνες Ιεροφάντες της ανθρωπότητας», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Λιβαδειάς Γιώργος Κωσταγιάννης.

Follow us: