Με βάση τα νέα μέτρα της Πολιτείας για την πρόληψη της διασποράς της πανδημίας Covid-19 και με δεδομένο ότι ο Ν. Βοιωτίας βρίσκεται, από 3 Νοεμβρίου  στο Επίπεδο Β (Αυξημένου Κινδύνου), ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων ανακοινώνει τα επικαιροποιημένα  μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19, όπως διαμορφώνονται στο Επίπεδο Β και ισχύουν έως τον επόμενο μήνα.

Ειδικότερα:

  • Αναστέλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, που φιλοξενούνται στα δημοτικά αθλητικά κέντρα και κλειστά γυμναστήρια στο σύνολο του Δήμου (σε όλες τις δημοτικές ενότητες), σε όλα τα  Γυμναστήρια &  αίθουσες γυμναστικής στα σχολεία (όπου γινόταν χρήση από συλλόγους και φορείς).
  • Επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή).

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

  • Η παραχώρηση χρήσης όλων των χώρων, είτε εντός των σχολικών συγκροτημάτων είτε εντός άλλων δημοτικών κτιρίων, που χρησιμοποιούνται από κάθε σύλλογο και φορέα, με την παράλληλη αναβολή τυχόν εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων τους, που έχουν προγραμματίσει εντός των συγκεκριμένων χώρων.
  • Η λειτουργία όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Σε ό, τι αφορά το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ωφελούμενους αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία στο 22683-23753.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ – ΒΡΕΦΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Διευκρινίζεται, ότι κανονικά συνεχίζουν να παρέχονται οι υπηρεσίες φιλοξενίας βρεφών και νηπίων στις δομές Βρεφικός Σταθμός Αλιάρτου, Παιδικός Σταθμός Αλιάρτου, Παιδικός Σταθμός Θεσπιέων – Δ.Δ. Μαυρομματίου 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Διευκρινίζεται, ότι κανονικά λειτουργεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέχοντας τις απαραίτητες υπηρεσίες στους ωφελούμενους.

ΚΑΠΗ

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία του ΚΑΠΗ του Δήμου. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι σχολικές επιτροπές είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και κατευθύνσεις που υποδεικνύονται.

ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Σημειώνεται ότι, στο Δημαρχείο Αλιάρτου – Θεσπιέων, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όσες υποθέσεις δεν καθίσταται εφικτό να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά ή με οιοδήποτε άλλο τρόπο π.χ. εξ αποστάσεως, ήδη από Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020, οι υπηρεσίες  εξυπηρετούν ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει ισχύ για όλη την περίοδο λήψης των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ οι οδηγίες και τα μέτρα πρόληψης ενδέχεται να τροποποιηθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις και αποφάσεις της Κυβέρνησης και των αρμόδιων επιστημονικών φορέων.

Οι συμπολίτες, για την καλύτερη και ταχύτερη στο μέτρο του δυνατού εξυπηρέτησή τους,  καλούνται πρώτα να επικοινωνούν για τις συγκεκριμένες υποθέσεις τους, καθώς και για ραντεβού στο τηλέφωνο 22683-50211.

  1. Προκειμένου να υπάρξει περιορισμός των συναλλαγών με φυσική παρουσία στα δημοτικά καταστήματα και τις διάφορες υπηρεσίες του δήμου, εκφράζεται ισχυρή σύσταση προς τους δημότες να αξιοποιήσουν πλήρως τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της δημόσιας διοίκησης (gov.gr) καθώς και κάθε άλλο τρόπο επικοινωνίας για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτησή τους.
  2. Συγκεκριμένα, όλοι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα μέσω της ψηφιακής πύλης https://reg.services.gov.gr/ χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet να εκδώσουν τα κάτωθι πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις, τα οποία φέρουν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό επαλήθευσης, ηλεκτρονική σφραγίδα (νομικά ισοδύναμη με την έντυπη) και γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά από όλους τους φορείς του Δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (υπ αριθμ. 14720/2020 ΚΥΑ – ΦΕΚ Τεύχος B’ 2255/12.06.2020):
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Πιστοποιητικό γέννησης (Πιστοποιητικό γέννησης και για τα ανήλικα παιδιά)
  • Πιστοποιητικό ιθαγένειας
  • Απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης (Απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γέννησης για εσάς ή τα ανήλικα παιδιά σας. Διαθέσιμα ηλεκτρονικά είναι τα αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων που έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί από το 2013 και μετά)
  • Απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου (Διαθέσιμα ηλεκτρονικά είναι τα αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων που έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί από το 2013 και μετά)
  • Απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Συμφώνου Συμβίωσης (Διαθέσιμα ηλεκτρονικά είναι τα αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων που έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί από το 2013 και μετά)
  • Απόσπασμα Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου (Διαθέσιμα ηλεκτρονικά είναι τα αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων που έχουν εκδοθεί ή μεταβληθεί από το 2013 και μετά. Το απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης μπορεί να εκδοθεί μόνο από τα μέλη της οικογενειακής μερίδας του θανόντα)
  1. Εάν δεν είναι δυνατή η έκδοση του πιστοποιητικού μέσω της ψηφιακής πύλης, παρακαλούνται οι δημότες, πριν από την προσέλευσή τους στο Δημοτικό Κατάστημα, να επικοινωνούν με το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου του Δήμου είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  2. Επίσης, παρακαλούνται για την υποβολή αιτημάτων να προτιμούν την ηλεκτρονική υποβολή τους, συνοδευόμενα από τα σχετικά δικαιολογητικά σε μορφή pdf , στη διεύθυνση grammateia@aliartos.gov.gr
  3. Η τήρηση των παραπάνω οδηγιών θα βοηθήσει όλους μας να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και να δείξουμε την κοινωνική ευαισθησία που είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ΠΑΝΤΟΥ (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι) υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σε διαρκή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας θα ενημερώνει έγκαιρα και υπεύθυνα το κοινό για τυχόν νεότερες εξελίξεις και οδηγίες. Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του Δήμου www.aliartos,gov.gr  θα υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης για ό, τι νεότερο προκύπτει σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ

Follow us: