Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο της  Αντιπεριφερειάρχη της Π. Ε. Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά, μετά από πρόσκλησή της  , με τους Δημάρχους του Νομού Βοιωτίας ,  το Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ταγκαλέγκα Ιωάννη  , το Δήμαρχο Θηβαίων κ.  Αναστασίου Γιώργο, το Δήμαρχο Αλιάρτου-Θεσπιέων κ. Ντασιώτη Γεώργιο , τη Δήμαρχο Ορχομενού, κ. Καράλη Παρασκευή ,  το Δήμαρχο Τανάγρας κ. Περγάλια Βασίλη και το  Δήμαρχο Διστόμου –Αράχωβας-Αντίκυρας, κ. Σταθά Γιάννη, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας , τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Τσελά Σταύρο και το συντονιστή της ομάδας Covid-19 , ιατρό κ. Φωτόπουλο Αγάλο, με θέμα την εκτίμηση της κατάστασης που προκύπτει από την  ένταξη του νομού  στο επίπεδο Β΄ του επιδημιολογικού χάρτη .

   Εκφράστηκε η έντονη ανησυχία όλων ανεξαιρέτως για τα κρούσματα που υπάρχουν στη Βοιωτία και που οδήγησαν στην επιδημιολογική κατάσταση  επιπέδου Β΄, του Νομού μας.

   Αποφασίστηκε η αποστολή κοινής επιστολής προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά Νικόλαο, επισημαίνοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται και ζητώντας την επανεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων  με την πάροδο 14 ημερών από την 23 -10-2020 όπου κορύφωσε το συρροϊκό κύμα, το οποίο   ενέταξε το Νομό , στο τότε πορτοκαλί χρώμα επιδημιολογικής αξιολόγησης , εάν και εφόσον  καλύπτεται πλήρως το πρόσταγμα της διασφάλισης της υγείας των Βοιωτών.

   Κοινός στόχος όλων είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας με παράλληλη  στήριξη όλων των  επαγγελματιών του Νομού Βοιωτίας.

Follow us: