Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς συμμετείχε από την πρώτη στιγμή  στην απεργία – αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα των Δημοσίων Υπαλλήλων, που προκήρυξε η  Α.Δ.Ε.Δ.Υ., επισημαίνοντας ότι η προωθούμενη αξιολόγηση, δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων, δεν έχει ως στόχο να γίνουν καλύτερες, πιο σύγχρονες και ποιοτικές οι Δημόσιες Υπηρεσίες.

“Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι ότι οι δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν για να υπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών  και όχι να ικανοποιούν τα συντεχνιακά συμφέροντα και τις κυβερνήσεις οι οποίες θέλουν να υπηρετούν το πελατειακό κράτος και τα συμφέροντα του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου της χώρας”, τονίζουν εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλογου ο Πρόεδρος Νίκος Μπούρας και η Γραμματέας Αγγελική Αγγελοπούλου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει μεταξύ άλλων: “Συνεχίζουμε δυναμικά την απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία της ηλεκτρονικής «αξιολόγησης».  Δεν αποδεχόμαστε ένα Σύστημα Αξιολόγησης που θα οδηγεί στην τιμωρία ή απόλυση του υπαλλήλου, θα οδηγεί στη συρρίκνωση των Υπηρεσιών και στη δημιουργία ενός μικρού ευέλικτου και επιτελικού κράτους με λίγους εργαζόμενους που θα κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα, σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, με την πανδημία του κορωνοϊού, αποδείχτηκε ευρύτερα και με τραγικό τρόπο, η αξία των δημόσιων δομών και υπηρεσιών , με αιχμή του δόρατος τη δημόσια υγεία κι όλες τις κοινωνικές δομές και όλες τις  υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.”.

Παράλληλα καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την ηλεκτρονική «αξιολόγηση».

“Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους προϊσταμένους και διευθυντές και τους καλούμε να μείνουν στην ίδια πλευρά με όλους τους συναδέλφους  και να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό ,για να υπερασπίσουμε όλοι μαζί την αξιοπρέπειά μας , τα εργασιακά μας δικαιώματα , τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. . Εάν όλοι μας παραμείνουμε ενωμένοι στην Απεργία-Αποχή, τότε τα σχέδια της κυβέρνησης θα ναυαγήσουν για μία ακόμα φορά.  Να εκφράσουμε με κάθε τρόπο την αντίθεσή μας στην αντιδραστική «αξιολόγηση» και στην αντεργατική πολιτική. Να καταθέσουμε στο Σύλλογό μας, τις δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία – αποχή”.

Όπως σημειώνει “με τη ρομφαία της αξιολόγησης επιδιώκεται ο πειθαναγκασμός και η υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο” και γι΄ αυτό .

Και καταλήγει: “Ως Σύλλογος θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας αφενός για να μην προδώσουμε το όραμά μας για μια αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση , μακριά από κομματικές εξαρτήσεις , μακριά από τη διαιώνιση του πελατειακού κράτους ,  δίπλα στον πολίτη και όχι παραδομένο σε εργολαβικά συμφέροντα και αφετέρου για να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας  που συμμετέχουν μαζικά εδώ και χρόνια σε αυτή τη μάχη , αρνούμενοι να υποκύψουν στον στυγνό εκβιασμό των εκάστοτε κυβερνόντων”.

Follow us: