Συνελήφθη αλλοδαπός σε περιοχή της Βοιωτίας, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (20) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως και (2) μέτρων

Επιπλέον κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη, ζυγαριές ακριβείας, (30.000) ευρώ, προερχόμενα από την πώληση των ναρκωτικών κ.α.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, στις (30-09-2020) το πρωί σε περιοχή της Βοιωτίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και συνελήφθη αλλοδαπός, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πολυήμερη διακριτική επιτήρηση, εντοπίστηκαν συνολικά είκοσι (20) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,50) έως και (2) μέτρων, εμφυτευμένα σε αγροτεμάχιο που διατηρεί ο συλληφθείς στην ανωτέρω περιοχή, ανάμεσα σε καλλιεργούμενα φυτά (πράσα).

Τα προαναφερόμενα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως διενεργήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

 

  • (18) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • (22) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό.
  • (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • (41) νάιλον συσκευασίες, πρόσφορες για την συσκευασία ναρκωτικών ουσιών, 
  • τα χρηματικά ποσά των (30.010) ευρώ και των (50) δολαρίων Καναδά, προερχόμενα από την πώληση των ναρκωτικών.

Στην κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκε και ομοίως κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης για την διακίνηση των ναρκωτικών.    

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Οι συντονισμένες δράσεις και επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.  

Follow us: