Την Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30μμ

Ο ΕΛΙΚΩΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

  Στις 28 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, προκειμένου  να γνωμοδοτήσει για την τοποθέτηση Ανεμογεννητριών στη θέση Μεγάλη Λούτσα του Ελικώνα ( στην κορυφογραμμή πάνω από το Ζερίκι ).

Οι Τοπικές Κοινότητες, η Δημοτική Κοινότητα Λεβαδέων και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ψήφισαν αρνητικά.

Στις  26 Αυγούστου 2020 , συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων, το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη, την αρνητική θέση της τοπικής κοινωνίας και την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που θα συντελεσθεί, ομόφωνα αποφάσισε και ψήφισε αρνητικά για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, στη καρδιά του Ελικώνα, στη θέση « Μεγάλη Λούτσα»,

και ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε: 

  1. να παραστεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση της υπόθεσης και 
  2. σε περίπτωση έγκρισης της μελέτης από το Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί με το Σύλλογο Ελικωνίων.

 

      Ο Σύλλογος Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς,  ο Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, άλλοι σύλλογοι και κάτοικοι της περιοχής, το έτος 2012, είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να ακυρωθεί απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η οποία είχε τότε εγκρίνει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την συγκεκριμένη περιοχή.

 Το 2016 το ΣτΕ εξέδωσε την με αριθμό 696/2016 απόφασή του η οποία και μας δικαίωσε. 

 Ζητάμε την ματαίωση του επιχειρούμενου περιβαλλοντικού εγκλήματος με τον δήθεν οικολογικό μανδύα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στον Ελικώνα.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στη συνάντηση την Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 μμ, στη Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς, για να φωνάξουμε όλοι μαζί ένα βροντερό ΟΧΙ στην λαίλαπα των ανεμογεννητριών.

Αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους γιατί

ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ! 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Follow us: