Ακυρώθηκε το παζάρι Αμφίκλειας σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η εξέλιξη της πανδημίας, οι επιστημονικές εκτιμήσεις για την πορεία της και τα πρόσφατα κρούσματα στον Δήμο μας, σε συνδυασμό με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3952Β/15-09-2020) της Κυβέρνησης, περί παράτασης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου των μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού, μας αναγκάζουν να προβούμε σε ακύρωση, για φέτος, του παζαριού της Αμφίκλειας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 18 Σεπτεμβρίου και διαρκεί πέντε ημέρες.

Τη λήψη της παραπάνω απόφασης, που πάρθηκε κατόπιν ομόφωνης εισήγησης του Τοπικού Συμβούλιου Αμφίκλειας, επιβάλλει η λογική και το αίσθημα ευθύνης του Δήμου απέναντι στους δημότες μας. Η πανδημία και οι επιπτώσεις της αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους πολίτες και ο συνωστισμός εκατοντάδων ανθρώπων, που προσελκύει κάθε χρόνο το παζάρι, αντιβαίνει τους κανόνες τήρησης των μέτρων πρόληψης.

Βασική μας προτεραιότητα τη δεδομένη χρονική περίοδο, βάσει και των επιδημιολογικών δεικτών, είναι ο περιορισμός της διασποράς του ιού και η διαφύλαξη και προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Follow us: