Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Λεβαδέων  κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας εύχεται στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να έχουν μια δημιουργική σχολική χρονιά και να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, αλλά και ελπίδα για την απρόσκοπτη επίτευξη των στόχων τους.

Η επιστροφή στα σχολεία φέτος θα είναι διαφορετική, καθώς λόγω της πανδημίας η όλη εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε ένα εντελώς διαφορετικό σχολικό περιβάλλον.  Είναι ευκαιρία να αποδείξουμε εμπράκτως ότι η διαπαιδαγώγηση των μαθητών που στοχεύει στη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών δεν είναι κενή περιεχομένου. 

Οι μαθητές οφείλουν να τηρούν τα μέτρα για τη μη διάδοση του κορωνοϊού, και παράλληλα να δουλέψουν σκληρά για να κατακτήσουν τη γνώση που είναι απαραίτητο εφόδιο για τη ζωή.  Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους θα πρέπει να δημιουργήσουν τις αναγκαίες συνθήκες για ένα ευχάριστο και δημιουργικό μάθημα που θα εμπνέει τους μαθητές, ώστε να συνεχίσουν με πάθος το ταξίδι τους στη γνώση. 

Ιδιαίτερες ευχές για μια καλή σχολική χρονιά στα “πρωτάκια” που καλούνται να ξεπεράσουν το άγχος τους, καθώς θα βρεθούν σε ένα νέο περιβάλλον άγνωστο για αυτά.

Ο Δήμος από την πλευρά του προχώρησε στον απαραίτητο έλεγχο των σχολικών μονάδων, ώστε να διαπιστωθεί ότι οι κτιριακές υποδομές είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές, ενώ έχει μεριμνήσει για την έγκαιρη διανομή αντισηπτικών και προστατευτικών μασκών για το ασφαλές ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς. 

Ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε ένα ευχάριστο σχολικό περιβάλλον που τα παιδιά θα χαίρονται να πηγαίνουν, να μαθαίνουν και να ονειρεύονται. 

Εύχομαι μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. 

Follow us: