14  Σεπτ. 2020                                                                Κυκλοφορώ και… 

 

  • Ανακατεύομαι εγώ εκεί που δεν με σπέρνουν; Όχι. Μπαίνω σε ξένα χωράφια; Ούτε. Πιστεύω ότι οι ειδικοί είναι οι μόνοι που ξέρουν καλύτερα; Ναι. Επί του θέματος του κορονοϊού, ξέρει κανένας, κανένας όμως, καλύτερα από τους γιατρούς; Όχι. Ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι βατραχάνθρωποι, ούτε οι δάσκαλοι, ούτε οι κομμώτριες, ούτε οι Μητροπολίτες, ούτε οι αγρότες, ούτε οι μαραγκοί, ούτε οι ξενοδόχοι, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι τραγουδιστές, ούτε οι κομπιουτεράδες, ούτε οι υδραυλικοί, ούτε οι βιομήχανοι, ούτε οι αρθογράφοι του Facebook, ούτε η φουρνάρισσα της γειτονιάς μου, ούτε εγώ, κανείς! Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς, τους γιατρούς. Ξέρω, ξέρω… υπάρχει και η άποψη ότι μπορεί να είναι προσκείμενοι στην κυβέρνηση, ότι μπορεί να είναι πουλημένοι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ότι μπορεί να μην ξέρουν τι τους γίνεται… Δεν ξέρω. Ψηφοφόρος της Δεξιάς, δεν είμαι. Ίσως  είμαι αφελής. Αλλά, βρε παιδιά, μην μου πει κανείς ότι οι γιατροί θέλουν να εξοντώσουν τα παιδάκια στα σχολεία, άντε πια! 
  • Απορώ με την απορία του γράφοντος. Ο κ.Ν.Τζιανίδης, στο «ethnos.gr»  σχολιάζει θαυμάσια το απαράδεκτο κείμενο – τάχα επικήδειο – που έγραψε στα «ΝΕΑ» ο Λευτέρης Παπαδόπουλος για τον εξαίρετο τραγουδιστή Γιάννη Πουλόπουλο που πέθανε πρόσφατα. Τον συγκρίνει με άλλους, τον βρίσκει λίγο, κάνει αναφορές αρνητικές, μειωτικές, σχεδόν υβριστικές… το σύνολο τόσο άθλιο (το διάβασα κι εγώ) που ο αρθρογράφος    αναρρωτιέται: «Γιατί τόση μικροψυχία, Λευτέρη Παπαδόπουλε;» – Μα, θέλει και ρώτημα;  Επειδή ο ίδιος είναι μικρός. Κρίμα οι ωραίοι στίχοι του, είναι τεχνητοί. Στην ψυχή δεν υπάρχει ομορφιά. Όπου κυριαρχεί το εγώ, δεν υπάρχει τίποτα καλό. Είναι χρόνια – το έχω γράψει, εδώ – που έχω απογοητευτεί από τον πασίγνωστο στιχουργό. Επειδή έχω διαβάσει τι σκέφτεται, έχω ακούσει τι λέει, έχω δει πώς φέρεται. Κι επειδή τον έχω γνωρίσει από κοντά. Δύο λεπτά είναι λίγος χρόνος, αρκετός όμως για να φανερωθεί πόσο πολύ λίγος είναι ένας άνθρωπος. Ο Γιάννης Πουλόπουλος, πάντως, δεν χρειάζεται κανέναν για να μείνει στις καρδιές μας.
  • Θέλω να πω πόσο μου άρεσε η ανακοίνωση της Κύπρου ότι θα μπλοκάρει   πιθανή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επιβληθούν κυρώσεις στη Λευκορωσία. Αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, καταπάτηση δικαιωμάτων κλπ.; Ωραία. Και στην Τουρκία τότε. Για τα δικά της. Αλλιώς, veto, βέτο! 
  • Κλαίω, για κείνο το 13χρονο αγόρι που κάηκε προσπαθώντας να σώσει τον σκύλο του από την πυρκαγιά, στην Καλιφόρνια. Εκεί μακριά, ένα αγόρι σαν τον εγγονό μου κι ένα σκυλί σαν το δικό μου… Μακριά, αλλά τόσο κοντά στην καρδιά μου…
  • Χαιρετώ όλους εσάς, τους φίλους μου

Γράφει η Μαρίνα Αντωνάτου

Follow us: