Με λαμπρότητα και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν οι λατρευτικές και εόρτιες εκδηλώσεις για τον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου- μετά την αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο- στον Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου Αμπελοχωρίου, και στον Ι.Ν. Μεγάλης Παναγίας & Αγ. Δημητρίου στη Θήβα.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου που παρευρέθηκε στην Πολυαρχιερατική Θ.Λειτουργία στο Αμπελοχώρι ( γενέτειρα του Οσίου) και στον Μ. Πανηγυρικό Εσπερινό στη Θήβα, στην ομιλία του επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας για τον χαρισματικό Άγιό μας, είναι, ίσως, όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίες σήμερα, που η κοινωνία δοκιμάζεται με πρωτόγνωρες προκλήσεις, τονίζοντας ότι
«η ζωή και το έργο αυτού του πνευματικού ανθρώπου, του Γέροντα Εφραίμ, που έζησε μία ενάρετη ησυχαστική ζωή, που αγωνίστηκε με την ευχή του Θεού, τις μετάνοιες, την προσευχή, τη νηστεία, την υπομονή και υπακοή, το λιγότερο που μπορεί να μας προσδώσει είναι αισιοδοξία και δύναμη, για να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη πλέον καθημερινότητά μας και πίστη ότι θα ξεπεράσουμε τον σκόπελο, με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού και των Αγίων μας»

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο για τη διοργάνωση των λατρευτικών εκδηλώσεων καθώς και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την τιμητική παρουσία του και του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση για τη συνέχιση του ιδιαίτερα σημαντικού έργου του.
(Φωτογραφικό υλικό από το orthodoxianewsagency.gr)

Follow us: