ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, χθες  πραγματοποιήθηκε  μετά  από  κάλεσμα  του Ιατρικού  Συλλόγου  και του  ΟΑΕΕ (Σωματείο  Συνταξιούχων Επαρχίας  Θήβας )  στο  συνεδριακό  κέντρο  σύσκεψη  φορέων  με  θέμα:  το  Νοσοκομείο.

Μετά από ενημέρωση   που  είχαμε,  όλοι οι παρευρισκόμενοι,  από τους  Διευθυντές τμημάτων  του  Νοσοκομείου, τον Δήμαρχο, τους Αντιπερειφερειάρχες του  νομού  και τους διοργανωτές <<ότι  το Νοσοκομείο  κλείνει>>.

 Αναλυτικότερα:  το Παθολογικό τμήμα του νοσοκομείου δικαιολογεί βάσει οργανογράμματος  (5) πέντε οργανικές θέσεις  ιατρών παθολόγων, έχει αυτή την στιγμή που μιλάμε (1) έναν, ( οι  τρείς  έχουν μεταφερθεί με απόσπαση  σε άλλα νοσοκομεία  ενώ   οι οργανικές  θέσεις φαίνονται ότι απασχολούνται στο νοσοκομείο της Θήβας  και ο ένας είναι άρρωστος) συνάμα  δεν  μπορεί να εξυπηρετηθεί κανένας ασθενής ούτε στα επείγοντα,  αλλά  ούτε  στους  ορόφους  που νοσηλεύονται  οι  υπάρχοντες  ασθενείς! Ενόψει δε επιδημίας  Κορωνοϊού τα προβλήματα  είναι πολύ χειρότερα!  Επίσης ανέφεραν ότι παρά τις  αλλεπάλληλες  συναντήσεις  με  τον Διοικητή της  5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας  Στ. Ελλάδας  και τον  Υφυπουργό  υγείας, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως δεν θα υπάρξει  θέμα  στην πορεία, αποδείχτηκε ότι ψεύδονταν!!!

Το Εργατικό  Κέντρο  έκανε το  προηγούμενο διάστημα ( πριν 2μήνες) συναντήσεις  με τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου  για ενημέρωση  των προβλημάτων του νοσοκομείου και με τον Δήμαρχο της Θήβας όπου συζήτησαν και για το νοσοκομείο!!  Τα μηνύματα που πήραμε από τον Υποδιοικητή αλλά και από τον Δήμαρχο ήταν  θετικά,  βάσει των δεσμεύσεων  του  Υπουργείου. 

Μετά την χθεσινή ενημέρωση   που είχαμε  εμείς προτείνουμε, 

α) ότι πρέπει οπωσδήποτε να ενημερωθούν οι πολίτες της  Θήβας αλλά και της γύρω περιοχής ! ο κάθε  φορέας  πρέπει να ενημερώσει   τα μέλη του,  με συσκέψεις και ότι περισσότερο μπορεί  να  κάνει.

β) άμεσα  να  πραγματοποιηθούν  συναντήσεις  με τον Υπουργό  για την επιστροφή των ιατρών παθολόγων από την απόσπαση που τους έχουν εγκρίνει, ή να μεταφερθούν  σαν πρώτη φάση  ιατροί παθολόγοι ή άλλων ειδικοτήτων ανάλογα με τις ελλείψεις που υπάρχουν, από πλησιέστερο νοσοκομείου ούτως ώστε να μην έχει έλλειψη το νοσοκομείο από ειδικευόμενους Ιατρούς.

γ) αν  δεν γίνου άμεσα τα παραπάνω  και ότι άλλες ελλείψεις έχει το νοσοκομείο, τότε να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως πραγματοποιήσαμε και στο παρελθόν με πρωτοστάτες τα δύο Εργατικά Κέντρα του νομού  τον Δήμο και των φορέων της πόλης.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες ,

Θέλουμε να έχουμε νοσοκομείο στην περιοχή μας!!!  Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή μας είναι μια από τις μεγαλύτερες  βιομηχανικές περιοχές της χώρας,  το νοσοκομείο εξυπηρετεί επίσης τις φυλακές στον ελαιώνα αλλά και  το  στρατόπεδο, για αυτό πρέπει να αγωνιστούμε  για την στελέχωσή του,  από ειδικευόμενο προσωπικό, από νοσηλευτικό προσωπικό, από υγειονομικό υλικό, να υπάρξει μονάδα αιμοδοσίας, να υπάρχουν γιατροί σε εφημερίες από όλες τις απαραίτητες ειδικότητες κλπ!!! Πως μπορούμε να τα πετύχουμε μόνο με τον αγώνα στους δρόμους στις πλατείες  ενωμένοι  μια γροθιά!

Όλοι  πρέπει να είμαστε  σε  επαγρύπνηση     για  να  σώσουμε το Νοσοκομείο ως   

 Δευτεροβάθμια    Μονάδα      Υγείας!! 

 Και  Όχι   την υποβάθμισή του  ως   Κέντρο  Υγείας  που  θέλουν να το  κάνουν  !!

Follow us: