Τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου για να συζητήσουν δια ζώσης κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, μετά και την αποστολή σχετικής επιστολής προς τον Υπουργό Υγείας. 

Στη συνάντηση στο Υπουργείο στις 15/7 συμμετείχαν, επίσης, ο Αν. Διοικητής του Γ.Ν. Θήβας Κων/νος Χροναίος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών Φιλιώ Πρωτόπαπα και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας Σεραφείμ Ζήκας. 

Ο Δήμαρχος και οι φορείς, αφού ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση του Νοσοκομείου και τους λόγους που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του, ζήτησαν να συμβάλει το Υπουργείο στη βελτίωση της λειτουργίας του και να δείξει τη δέουσα επιμέλεια, ώστε να μην αποδυναμωθεί το Νοσοκομείο από επιστημονικό προσωπικό και υλικά μέσα.

Ειδικότερα, επεσήμαναν το γεγονός των μετακινήσεων ιατρών προς άλλα νοσοκομεία, οι οποίοι ωστόσο κρατούν τις οργανικές τους θέσεις, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου (εφημερίες κτλ). 

Επιπρόσθετα, ζήτησαν να συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό του Υπουργείου για τη λειτουργία ΜΕΘ σε περιοχές άνω των 100.000 και η Βοιωτία με το Νοσοκομείο Θηβών, στον οργανισμό του οποίου προβλέπεται η λειτουργία ΜΕΘ έξι (6) κλινών ενώ διαθέτει τον απαιτούμενο χώρο αλλά και τον εξοπλισμό, ο οποίος μάλιστα ενισχύθηκε πρόσφατα και με δωρεές. Σημειώθηκε δε ότι είναι το μοναδικό Νοσοκομείο στο νομό που προβλέπει λειτουργία ΜΕΘ. Το μόνο που χρειάζεται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά είναι η κατάλληλη επάνδρωσή του ενώ είναι έτοιμη και η λειτουργία της αιμοδοσίας και αναμένεται και η λήψη των απαραίτητων μέσων, με διαγωνιστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Επιπρόσθετα, έγινε συζήτηση και για το Κε.Φ.Ι.Απ, ενσωματωμένη στον οργανισμό του Νοσοκομείου δομή, που διαθέτει ένα υπερσύγχρονο κτίριο και εξοπλισμό πλην ανεκμετάλλευτο, αν και είναι το μοναδικό στην Ανατολική Στερεά, με τον Υφυπουργό να ενημερώνει ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο για τα Κε.Φ.Ι.Απ.

Τέλος, Δήμαρχος και Φορείς πρότειναν στον Υφυπουργό να ληφθεί σοβαρά υπόψη σε επικείμενο σχεδιασμό του Υπουργείου η διοικητική αυτονομία του Νοσοκομείου και η ανεξαρτητοποίησή του από το Νοσοκομείο Λιβαδείας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μελλοντικά, σύμφωνα και με τον αρχικό σχεδιασμό, δηλαδή ως σύγχρονο νοσοκομείο τραύματος, θα αποκτήσει δικό του προϋπολογισμό και δεν θα έχει θέματα υποχρηματοδότησης, όπως παρατηρείται τα τελευταία χρόνια και θα στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα. 

Επισημάνθηκε δε ότι το Νοσοκομείο Θηβών εξυπηρετεί επίσης τη Βιομηχανική Ζώνη των Οινοφύτων, τη λειτουργία δύο σωφρονιστικών καταστημάτων, δύο δομών προσφύγων (Θήβα και Ριτσώνα), καθώς και τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού. Επιπλέον,  τους καλοκαιρινούς μήνες παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού περίπου 30% λόγω της επισκέψεως των παραθεριστών στους παραλιακούς οικισμούς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος και οι Φορείς αναγνώρισαν τις ιδιαίτερα σημαντικές προσπάθειες του Αν. Διοικητή κ. Χροναίου  για την ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου, οι οποίες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με αγαστή συνεργασία και χρηστή διοίκηση. 

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των παρευρισκομένων και σημείωσε ότι θα επανέλθει με απαντήσεις επί των ζητούμενων, λέγοντας ότι το σύστημα υγείας θα πρέπει να είναι αποδοτικό και αποτελεσματικό για όλους τους πολίτες και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η ηγεσία του υπουργείου υγείας. 

Follow us: