Συνελήφθησαν (4) άτομα για ληστεία, στο πλαίσιο σημερινής αστυνομικής επιχείρησης στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε επίσης ότι ένας εκ των συλληφθέντων, ενέχεται στη διάπραξη ακόμη μία ληστείας, η οποία είχε διαπραχθεί πρόσφατα σε βάρος πυροσβεστών, πλησίον του Οικισμού 

Κατόπιν σημερινής (10-07-2020) αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις (4) ημεδαποί, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, κατηγορούμενοι για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία. 

Ειδικότερα οι ανωτέρω, χθες (09-07-2020) απογευματινές ώρες, πέριξ της γέφυρας του Πυρίου, ανέκοψαν με την παρουσία τους την πορεία Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και αφού άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού, αφαίρεσαν από ημεδαπή, με τη χρήση βίας, ένα κινητό τηλέφωνο και μία τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα της παθούσας.

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και την ενδελεχή έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψαν άμεσα τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Όπως διακριβώθηκε, ένας εκ των συλληφθέντων ενέχεται στη διάπραξη ακόμη μίας ληστείας, η οποία είχε διαπραχθεί μεσημβρινές ώρες της 26-06-2020, σε βάρος πυροσβεστών, κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης αγροτικής έκτασης, πλησίον του Οικισμού Πυρίου Θηβών.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη συναφών αδικημάτων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων. 

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Ευβοίας. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Follow us: