ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., μετά την ανάθεση της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων στην κρίση και την ευχέρεια ερμηνείας του εκάστοτε Υπουργού, κατέθεσε και προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή Νομοσχέδιο για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις». Ένα Νομοσχέδιο «σκοτεινών εποχών» που θέτει περιορισμούς στη δράση του Συνδικαλιστικού Εργατικού Κινήματος και έρχεται να συμπληρώσει τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί στα χρόνια των μνημονίων.

Η Κυβέρνηση χέρι – χέρι με την εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο προσπαθεί ουσιαστικά να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία και τις διαδηλώσεις, δικαίωμα που έχει κερδηθεί με αιματηρούς αγώνες και θυσίες του λαού.

 Με την κατάθεση του Νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις επιχειρείται να επιβληθεί ο αστυνομικός έλεγχος όλων των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας των εργαζομένων, των πολιτών, των κοινωνικών και λαϊκών κινημάτων . 

Αυτό επιτυγχάνεται με τη δυνατότητα που δίνεται στις δυνάμεις καταστολής να παρεμβαίνουν, να ελέγχουν και να διαλύουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τις διαδηλώσεις που είναι μέρος της δημοκρατικής διαδικασίας. 

Θέλουν να επιβάλουν στους εργαζόμενους τον αστυνομικό έλεγχο, τώρα, σαν μια υγειονομική καραντίνα που θα εμποδίσει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων να ενωθούν με τις αντιδράσεις της κοινωνίας, που υποφέρει και αγωνιά για την ζωή της! 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως το δικαίωμα στην απεργία και στις διαδηλώσεις είναι αδιαπραγμάτευτο και καλεί όλα τα Σωματεία της δύναμής του και τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντίδρασή τους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο κρατικής καταστολής και αυταρχισμού. Επίσης καλεί στον αγώνα ενάντια στο «χουντικής» προέλευσης νομοσχέδιο της Κυβέρνησης την νεολαία, τους παραγωγικούς φορείς και γενικά κάθε δημοκρατικό πολίτη. Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες πως οι εργατικοί αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο. 

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα μείνει στα χαρτιά.

Follow us: