22  Ιουν. 2020                                                           Κυκλοφορώ και …

 

  • Κλειδώνω το αυτοκίνητο κι ετοιμάζομαι να μπω στο κατάστημα, Lidl, Ιστιαία, Βόρεια Εύβοια. Φουριόζα καταφθάνει ξυστά μια κυρία. Βγαίνει, κλειδώνει, μπαίνει στο κατάστημα… κι εγώ στέκομαι εκεί, κατάπληκτη που σ’ ένα τεράστιο πάρκιγκ η μανταμίτσα είχε αφήσει το αμάξι της πάνω σε θέση ΑμεΑ. Μπαίνω κι εγώ, ζητώ τον υπεύθυνο. Τον ρωτώ και μου λέει « Όχι». Δεν ελέγχουν το παρκάρισμα των πελατών. Κάποιες φορές που έτυχε να δουν και να πουν κάτι, άκουσαν χοντρές κουβέντες. «Οπότε, ο σεβασμός στους ανθρώπους και στους κανονισμούς επαφίεται στο φιλότιμο του καθενός;». Τον ρωτώ και μου λέει «Ναι». Ήταν ένας νέος άντρας, κι έδειχνε λυπημένος για την αδυναμία του. Εγώ, αντιθέτως, είμαι μια ώριμη γυναίκα, χαρούμενη που ήταν και παραμένει και θα γεράσει (κι άλλο!) τρελή, κι αυτό είναι μια μορφή δύναμης, ξέρετε. Δεν μπορώ, βεβαίως,  να ελέγχω  και να επιβάλω το σωστό σε κάποιον αφιλότιμο. Μπορώ, όμως, να διαμαρτύρομαι και να τον ενοχλώ. Δεν περιμένω να ντραπεί. Ούτε να συνετιστεί. Τουλάχιστον, όμως, θα τσαντιστεί!
  • Παραγγέλνω ένα πακέτο αυτοκόλλητα «Είμαι γάϊδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω!». Θα τα έχω πάντα στην τσάντα μου και θα τα κολλάω στο τζάμι όποιου αυτοκινήτου βρίσκεται παρκαρισμένο σε θέση για ΑμεΑ. σημαδεμένη στο έδαφος με μπλε-άσπρο ή μπροστά απ’ την πινακίδα με το γνωστό σήμα. Όταν επιστρέψει ο ιδιοκτήτης, τουλάχιστον  να συγχυστεί. Όχι να στενοχωρηθεί που τον κάποιος τον θεωρεί γάϊδαρο, για να ενοχληθείς από κάτι τέτοιο πρέπει  να έχεις τσίπα κι αυτός δεν έχει, αν είχε δεν θα είχε παρκάρει εκεί. Αλλά, όσο να ’ναι, δεν θα τσαντιστεί που του πειράξανε το αμάξι του; Δεν θα σκάσει που θα πρέπει να κάτσει να το καθαρίσει; Βρες το κατάλληλο υλικό, πάρε συρμάτινο σφουγγαράκι, λέρωσε τα χέρια σου ή χάλασε και τα βαμμένα νυχάκια, ξύσε το γυαλιστερό χαρτί, αφαίρεσε την κόλλα από το τζάμι,  ξέπλυνε μετά όλο το παρμπρίζ, σκούπισέ το… Πολλή φασαρία, αρκετός κόπος. Κάτι τέτοιοι τύποι είναι συνήθως καλοπερασάκηδες. Υπάρχει περίπτωση να σκεφτεί να μην το ξανακάνει, για να μην ξανατραβήξει τα ίδια. Το ιδανικό θα ήταν να καταλάβαινε ότι δεν πρέπει να παρκάρει εκεί που δεν επιτρέπεται επειδή έτσι κάνει κάθε πολιτισμένος άνθρωπος. Αλλά, ας είναι και για την αποφυγή του μπελά, καλά θα είναι, ίσως, κάπως, το σκεφτεί… Λέμε, τώρα! 
  • Αγαπώ πολύ τα γαϊδουράκια και λυπάμαι που τα συνδέουμε με απρεπείς συμπεριφορές. Μακάρι να υπήρχαν άλλα αυτοκόλλητα. Αφού, όμως, αυτά υπάρχουν, αυτά παρήγγειλα. Τα περιμένω… πώς και πώς!
  • Χαιρετώ όλους εσάς, τους φίλους μου. 
Follow us: