Λέει η γιατρός

Βαθιές οι βλάβες στο πρόσωπό της 

Για την κατάσταση της υγείας της 34χρονης Ιωάννας που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι μίλησε η διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής του Λάτσειου Κέντρου στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, Μαρία Καλόφωνου.

Η άτυχη γυναίκα έχει υποβληθεί ήδη σε τρία χειρουργεία με τελευταίο αυτό του Σαββάτου, ενώ τα επόμενα αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε δέκα μέρες. Σύμφωνα με την κ. Καλοφώνου που μίλησε στο Mega, τα χειρουργεία δεν είχαν επιπλοκές. «Η κοπέλα το παλεύει, είναι αγωνίστρια», υποστήριξε η κυρία Καλόφωνου.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της, οι βλάβες στο πρόσωπο είναι βαθιές κι έχουν χαθεί στοιχεία του δέρματος που δεν αναπληρώνονται. «Θα προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε με αυτά που έχουμε, συστηματικά χωρίς βιασύνη», σημείωσε η κυρία Καλoφώνου και πρόσθεσε πως κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί και αν θα επανέλθει πλήρως.
Το ιδιαίτερο σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την γιατρό, είναι τα αίτια της επίθεσης, ο δόλος, η διάθεση, αλλά και το μέσο.

Την ψυχολογική της κατάσταση διαχειρίζεται ομάδα ψυχολόγων του νοσοκομείου που έχει μεγάλη εμπειρία ειδικά με τους εγκαυματίες και έχει την άποψη πως πρέπει να δίνονται όλες οι πληροφορίες στο θύμα, αλλά με το σωστό τρόπο.

πηγή iefimerida.gr

Follow us: