Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση εργασίας στο Γραφείο Δημάρχου Λεβαδέων για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Βοιωτίας, Πύραρχος κ. Ιωάννης Ζαμάνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Πούλος, ο Προϊστάμενος Δασαρχείου Λιβαδειάς κ. Κωνσταντίνος Κουτσοβασίλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Δήμου και οι αρμόδιοι Δ/ντες του Δήμου Λεβαδέων κ.κ. Λουκάς Δημάκας, Χρήστος Νταλιάνης και ο Προϊστάμενος Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Μιχάλης,.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά οι απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες πρέπει να δρομολογηθούν από όλους τους φορείς για τη θωράκιση του Δήμου έναντι των πυρκαγιών, αλλά και της ανάγκης πραγματοποίησης περιβαλλοντικών δράσεων που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών.  

Στη συζήτηση υπογραμμίστηκε ότι η πρόληψη στοιχίζει λιγότερο από την καταστολή και τονίστηκε η ανάγκη οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών εκτάσεων να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό τους, οι πολίτες να αποφεύγουν τη ρίψη απορριμμάτων σε δασικές περιοχές και σε περιοχές περιαστικού δάσους και η ανάγκη εγρήγορσης όλων των πολιτών ώστε σε περίπτωση που αντιληφθούν παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων σε δασικές περιοχές ή ξεσπάσματος πυρκαγιάς να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λήψη μέτρων πρόληψης δασικών πυρκαγιών στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων https://dimoslevadeon.gr/provoli/metra-prostasias-apo-akraia/ 

Follow us: