Τη σύμβαση υλοποίησης για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής για την Π.Ε. Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 9.800.000,00 €, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. Πρόκειται για την επέκταση του λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, με την οποία αναβαθμίζονται ουσιαστικά οι λειτουργικές δυνατότητες του λιμανιού, που συνδέει την Κεντρική Ελλάδα με τα νησιά των Βορείων Σποράδων και όχι μόνο.

 Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε την Τρίτη 3 Μαρτίου τον Αγ. Κωνσταντίνο, όπου παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών Συμβούλων και του Δημάρχου κ. Συκιώτη, ενημερώθηκε από την Υπηρεσία και τον ανάδοχο για τα χαρακτηριστικά του έργου.

 Στο πλαίσιο του έργου, δημιουργείται πρόσθετος χερσαίος χώρος 3.745 τ.μ. και νέα κρηπιδώματα μεγαλύτερου βάθους, μέσω της επέκτασης της υφιστάμενης αποβάθρας και την κατασκευή νέου προβλήτα, κάθετου στην αποβάθρα, με στόχο τη δημιουργία προστατευμένης λιμενολεκάνης από το βόρειο κυματισμό.

 Συνολικά το νέο λιμάνι θα έχει έκταση 6.815 τ.μ.  Επιπλέον, κατασκευάζεται θύρα στην περίφραξη για την εξυπηρέτηση του αλιευτικού καταφυγίου στο νοτιοανατολικό άκρο της αποβάθρας. 

 

Με το νέο έργο επιτυγχάνεται:

       η προστασία των εγκαταστάσεων από τον κυματισμό βόρειων κατευθύνσεων.

       η δημιουργία θέσεων πρόσδεσης για την εξυπηρέτηση πλοίων μεγαλύτερου μήκους και βυθίσματος.

       η επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Μετά την εκτέλεση των έργων η συνολική δυναμικότητα του λιμένα θα είναι:

  • Πλαγιοδέτηση 2 υδροπτέρυγων μήκους μέχρι 35,0 μέτρα.
  • Πρυμνοδέτηση 2 Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μήκους μέχρι 100,0 μέτρα.
  • Πρυμνοδέτηση 2 Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων μήκος μέχρι 60,0 μέτρα.

  Κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά: 
«Με το μεγάλο έργο επέκτασης του λιμανιού στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας, υπηρετούμε ένα στρατηγικό στόχο της Περιφέρειάς μας. Σοβαρές υποδομές διασύνδεσης, που συμβάλλουν στην εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μετακίνησης και διαμετακόμισης και δίνουν αναπτυξιακή προοπτική στην περιφερειακή μας οικονομία».  

Follow us: