Ο «αναπτυξιακός» νόμος που έφερε η κυβέρνηση , επιχειρεί να τσακίσει τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Προβλέπεται  η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ. Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών. Είναι φανερή  η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.  

Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον Υπουργό Εργασίας( !!!), ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους. Εν ολίγοις , θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα βάζει εμπόδια στην συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει  ουσιαστικά τα καταστατικά των σωματείων σε «κουρελόχαρτα».

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς απαιτεί εδώ και τώρα  την κατάργηση όλων των αντεργατικών τροπολογιών. Είμαστε ενάντια με όλες μας τις δυνάμεις στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης, στην ασυδοσία κυβερνήσεων και εργοδοσίας καθώς και σε οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και ψήφισή του προχωρούμε σε απεργιακή κλιμάκωση.

Για το Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

 

             ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                    ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Follow us: