Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δημοτικός Οργανισμός Δήμου Θηβαίων «ΔΟΘ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών “ο Ευαγγελιστής Λουκάς” και στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ” , πραγματοποίησε το 4ο Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο και κατάμεστο από πλήθος κόσμου, προαύλιο χώρο του Ιερού Προσκυνηματικού ναού του «Ευαγγελιστού Λουκά» Θηβών, όπου βρίσκεται και ο πάνσεπτος τάφος του ιδρυτού της Εκκλησίας των Θηβών και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία απ’ όλες τις απόψεις. 

Προσκεκλημένοι από τον οικείο Σύλλογο Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών ήταν οι χορωδίες ομάδας Ιεροψαλτών Πατρών, υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Σπυρίδωνος Σκιαδαρέση, η βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος “Τα πρώτα μου Μελωδήματα” υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Στυλιανού Μπενη,  τους οποίους ευχαριστούμε για την ευγενική τους αποδοχή και η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών κ. Αντωνίου Τσαρουχά. 

Τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο Άρχων Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Παύλος Φορτωμάς, στον οποίο ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Παπασπύρου απένειμε τιμητική πλακέτα και ο Θεολόγος και Καθηγητής βυζαντινής μουσικής κ. Σπυρίδωνας Σκιαδαρέσης,  τον οποίο τίμησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου. 

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι χορωδοί μαζί,  υπό τη διεύθυνση του κ. Φορτωμά, έψαλλαν το απολυτίκιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και του Ευαγγελιστού Λουκά. Τη βραδιά έκλεισε με το μεστό και εμπνευσμένο λόγο του ο Προϊστάμενος του Ιερού προσκυνήματος π. Σπυρίδωνας Βασιλάκος. Εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδειας κ.κ. Γεωργιου ήταν ο ιερολογιότατος διάκονος π. Δημήτριος Αναδιώτης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και χαιρετισμό στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Μητροπολίτου. 

Ο Δήμος Θηβαίων 

Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Επαρχίας Θηβών “ο Ευαγγελιστής Λουκάς” 

Follow us: