Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας Ευβοίας, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων, της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. της ιδίας Υπηρεσίας, εξιχνιάσθηκαν έξι (6) κλοπές αγροτικών προϊόντων (σύκων), οι οποίες διαπράχθηκαν από αγροκτήματα, σε διάφορες περιοχές της Ιστιαίας. 

Από την έρευνα που διεξήχθη, προέκυψε η εμπλοκή τριών (3) ατόμων και συγκεκριμένα ενός 30χρονου ημεδαπού, μίας 39χρονης αλλοδαπής και ενός 29χρονου αλλοδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 16 έως 26-08-2019 (περίοδος συγκομιδής σύκων), οι κατηγορούμενοι είχαν αφαιρέσει συνολικά (3) τόνους και (950) κιλά σύκα, αξίας (13.700) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε., τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση εγκαταλελειμμένη οικία στην Ιστιαία, την οποία οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης – αποθήκευσης των προϊόντων που αφαιρούσαν, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν ο 30χρονος και η 39χρονη, τη στιγμή που μετέβησαν σε αυτή, προκειμένου να μεταφέρουν τις ποσότητες των σύκων προς πώληση. 

Βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τόσο από την εγκαταλελειμμένη οικία, όσο και από την οικία του 30χρονου, ομοίως στην περιοχή της Ιστιαίας, εντός της οποίας εντοπίσθηκε και ο 29χρονος:

  •  (51) πλαστικά δοχεία (κλούβες) που περιείχαν αποξηραμένα σύκα, συνολικού βάρους (1) τόνου και (250) κιλών, αξίας (4.500) ευρώ, καθώς και 
  • (22) τελάρα αποξήρανσης και (52) πλαστικά δίχτυα.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για τη διάπραξη παρόμοιων και άλλων αδικημάτων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. 

Follow us: