Τη ρώτησαν αν έχει δει τη βασίλισσα

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν στην διάθεσή τους απίστευτα προνόμια και παροχές (τα παλάτια, τα κοσμήματα κ.α.). Αλλά το να είσαι επικεφαλής της αγγλικής μοναρχίας και της αγγλικής εκκλησίας είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά που απαιτεί από την βασίλισσα Ελισάβετ να είναι σοβαρή, εξάλλου αντιπροσωπεύει ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κι ενώ υπάρχουν αυστηροί κανόνες και πρωτόκολλα που πρέπει να ακολουθούν όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως για παράδειγμα η Μέγκαν Μαρκλ και η Κέιτ Μίντλετον δεν πρέπει να φορούν διαμάντια πριν από τις 6 το απόγευμα ή πρέπει να υποκλίνονται κάθε φορά που περνά μπροστά τους η βασίλισσα Ελισάβετ, ακόμη και αυτοί είναι άνθρωποι και έχουν και τις χαλαρές στιγμές τους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και «πλακατζού»

Και η βασίλισσα Ελισάβετ έχει αποδείξει πως έχει καλή αίσθηση του χιούμορ. Σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο προστασίας της, Ρίτσαρντ Γκρίφιν, που μοιράστηκε πρόσφατα μια ιστορία με την επικεφαλής της αγγλικής μοναρχίας, κατάφερε να κοροϊδέψει μια ομάδα τουριστών.

Αμερικανοί τουρίστες δεν αναγνώρισαν πως επρόκειτο για την βασίλισσα Ελισάβετ όταν είδαν μια γριούλα με μαντήλι στα μαλλιά/Φωτογραφία: Splash News
Είναι γνωστό πως όταν κάποιος κοινός θνητός συναντήσει τυχαία την βασίλισσα Ελισάβετ στον δρόμο – πράγμα σπάνιο αλλά διόλου απίθανο- υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει. Φυσικά, πρέπει να υποκλιθεί μπροστά της και επ’ ουδενί δεν πρέπει να την αγγίξει.

Η φάρσα στους ανυποψίαστους Αμερικανούς τουρίστες
Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος δεν την αναγνωρίσει αμέσως και την περάσει για μια καλοσυνάτη γριούλα; Αυτό συνέβη με μια ομάδα Αμερικανών τουριστών, σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο προστασίας της. Κάποια μέρα, η βασίλισσα Ελισάβετ περπατούσε αμέριμνη με την συνοδεία του στο κτήμα της στο Μπαλμόραλ όταν μια ομάδα Αμερικανών τουριστών τους πλησίασε και την ρώτησαν αν ζούσαν στην περιοχή. Η βασίλισσα, φορώντας μια μαντίλα στο κεφάλι – είναι το αγαπημένο της αξεσουάρ όταν δεν βρίσκεται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ – και tweed παλτό, απάντησε λέγοντας θετικά, λέγοντας πως έχει ένα σπίτι εκεί κοντά. Στην συνέχεια, η ομάδα των τουριστών την ρώτησε αν έχει δει ποτέ από κοντά την βασίλισσα Ελισάβετ και εκείνη απάντησε λέγοντας «όχι» αλλά έδειξε τον σωματοφύλακά της και είπε: «Αυτός την έχει δει». Η ομάδα, στην συνέχεια έφυγε, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει με ποιον είχε μόλις μιλήσει.

πηγή iefimerida.gr

Follow us: