ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις πληροφορίες σύμφωνα με την οποία η ολομέλεια του ΣτΕ έχει κρίνει συνταγματικές τις περικοπές στα  δώρα τον δημοσίων υπαλλήλων , δηλαδή του 13ου – 14ου μισθού , ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς , θέλει ακόμη μία φορά να υπενθυμίσει την πάγια θέση του , η οποία δικαιώνεται από τις ανωτέρω εξελίξεις ,η οποία ξεκαθάριζε ότι ο Σύλλογος μας δε θα γίνει “ντίλερ” δικηγορικών γραφείων , αλλά θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί συνδικαλιστικά ( εκτός όλων των υπολοίπων ) και την κάλυψη των μισθολογικών απωλειών όλων των εργαζομένων , χωρίς να μπαίνει στο επικίνδυνο παιχνίδι του διαχωρισμού των εργαζομένων ( μόνιμοι , αορίστου χρόνου κτλ. ) , που εξυπηρετεί μόνο άλλα συμφέροντα.

Ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή επέμενε στην συνδικαλιστική διεκδίκηση για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους για την επαναφορά των επιδομάτων Χριστουγέννων , Πάσχα και Αδείας ώστε  να μην οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι στα δικαστήρια, να θησαυρίζουν τα δικηγορικά γραφεία και να υποκαθίσταται ο διεκδικητικός ρόλος των συνδικάτων από του δικηγόρους, τους δικαστές και τους εισαγγελείς.

Οι μάσκες έπεσαν . Όσοι  το προηγούμενο χρονικό διάστημα καλλιεργούσαν αυταπάτες ανάμεσα στους εργαζόμενους, ειδησεογραφικά δελτία που διαφήμιζαν τις πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις, συνδικαλιστές που εξαντλούσαν την αγωνιστικότητά τους στις δικαστικές διεκδικήσεις και μιλούσαν για την αναγκαιότητα μαζικών προσφυγών. υποσχόμενοι επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, μέσω των δικαστηρίων,προσέφεραν κακή υπηρεσία σε αυτούς και διευκόλυναν του κυβερνητικούς σχεδιασμούς.  Βολεύει την κυβέρνηση να έχει τους εργαζόμενους να περιμένουν «υπομονετικά» την επίλυση των μισθολογικών τους διεκδικήσεων μέσα από τα δικαστήρια.

Βολεύει το σύστημα γενικότερα να ενισχύει την αυταπάτη ότι ο σκληρός πυρήνας της δικαιοσύνης μπορεί να «αποφασίζει» διαφορετικά από την νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία. Εξυπηρετεί τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, να μαζεύει αιτήσεις και δικόγραφα, αντί να αφυπνίζει συνειδήσεις και να οργανώνει τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Για αυτό εξάλλου πολλές φορές μέχρι τώρα βάλανε πλάτη για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους ότι έτσι θα «έχουν λαμβάνειν», «βοήθησαν» τους μεγαλοδικηγόρους να αποκτήσουν «πελατεία».

Συναδέλφισσες – οι , στο  πλαίσιο αυτό καλέσαμε ( και συνεχίζουμε να καλούμε ) και τα ανώτερα συνδικαλιστικά μας όργανα, να κινηθούν και να διεκδικήσουν συνδικαλιστικά και  για όλους τους εργαζόμενους την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστησαν με την κοπή των ανωτέρω επιδομάτων , μαζί με όλες τις άλλες διεκδικήσεις που οφείλουμε να αγωνιστούμε γι’ αυτές μαζί με όλη την εργατική τάξη.

Follow us: