ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας και η ομάδα του αποδεικνύεται ότι είναι «νύχι-κρέας» με την εργοδοσία!

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Ο βρώμικος και προδοτικός ρόλος του προέδρου του ΕΚΘ και της ομάδας του έρχεται να επιβεβαιωθεί περίτρανα με τις άθλιες μεθοδεύσεις που από κοινού με την εργοδοσία σχεδιάζουν μπροστά στο 16ο Συνέδριο (22-23/5) με σκοπό να βάλουν εμπόδια στη συμμετοχή εκλεγμένων με τις ταξικές δυνάμεις αντιπροσώπων!

Συγκεκριμένα, με επιστολές του ΕΚΘ στις 16/5 (τις υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας) προς τις εργοδοσίες των εργοστασίων EurodripSyngenta καιOnePharma ζητάνε να δοθεί άδεια στους αντιπροσώπους που εκλέγονται με τα ταξικά σωματεία (Χημικής Βιομηχανίας «ο Σπάρτακος» και Φαρμάκου) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ!!! Την ίδια στιγμή, με άλλες επιστολές προς την εργοδοσία της Eurodrip, ζητάνε να δοθεί άδεια και για τις δύο μέρες σε δύο (2) «εκλεγμένους αντιπροσώπους» του σωματείου-φαντάσματος «Πλαστικών», για το οποίο έχουν διαπιστωθεί μέχρι και πλαστογραφίες υπογραφών εργαζομένων που ουδέποτε ψήφισαν σε αυτό.

Την ίδια μέρα, μετά από τηλεφωνική διαμαρτυρία του συναδέλφου από τη Eurodrip, ο πρόεδρος του ΕΚΘ ισχυρίστηκε ότι αυτό έγινε «κατά λάθος» και ότι θα έστελνε διορθωτική επιστολή. Ως εδώ «όλα καλά» θα μπορούσε να πει κάποιος, λάθη γίνονται… (έστω και «επαναλαμβανόμενα»…..)

Όμως, την επόμενη ακριβώς μέρα (17/5, 17:29μμ), η προσωπάρχης της Eurodrip κοινοποιεί email στο συνάδελφο γράφοντας ακριβώς τα εξής:

«Η ενημέρωση που είχα από τον κο Δημητρίου (σ.σ. ο πρόεδρος του ΕΚΘ) είναι ότι άδεια απαιτείται μόνο για την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, δηλαδή στις 22/5. Στις 23/5 είναι η ψηφοφορία και διεξάγεται 09:00 – 18:00 επομένως μπορεί ο εργαζόμενος να πάει όποια ώρα θέλει χωρίς να επηρεάσει την εργασία του».

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Τέτοια είναι η ηγεσία του ΕΚΘ που πάει να κάνει Συνέδριο-express με νόθους και εκπροσώπους της εργοδοσίας. Θέλουν το εργατικό κίνημα δεμένο χειροπόδαρα στα συμφέροντα της εργοδοσίας. Για αυτό είναι «νύχι-κρέας» με αυτή. Απομόνωσέ τους!

Το ταξικό εργατικό κίνημα δε θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το Συνέδριο που επιχειρούν να στήσουν!

Υ.Γ.:

κ. πρόεδρε του ΕΚΘ.

Το παραπάνω email απλά αποδεικνύει αυτό που η εργατική τάξη της περιοχής το ‘χει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι!

Όμως, η εργοδοσία που τόσο σφιχτά αγκαλιάζετε, σας εξέθεσε.

Βρείτε τα μεταξύ σας… Άλλωστε, όλα τα ζευγάρια έχουν τα καβγαδάκια τους…

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά από τις ανακοινώσεις των συναδέλφων της ΔΑΣ του Ε.Κ. Θήβας , που προσπαθoύν να κερδίσουν εντυπώσεις  λασπολογώντας εις βάρος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, λόγω των προσεχών εκλογών της , δεν μας εκπλήσσουν.

Οι συνάδελφοι ένα μήνα πριν τις εκλογές της Οργάνωσης (ΕΚΘ),  πάντα θυμούνται να πραγματοποιήσουν ελέγχους φακέλων των σωματείων, ενώ  γνωρίζουν εκ των προτέρων τις ημερομηνίες των εκλογών του κάθε σωματείου, εκτός αυτών τα περισσότερα σωματεία συμμετείχαν με   ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου στις Γενικές Συνελεύσεις του Ε.Κ. Θήβας που αφορούσαν Οικονομικό – Διοικητικό Απολογισμό όπου και έγινε Ανακήρυξη Αντιπροσώπων ( τελευταία 29/3/2018).  

Αναφέρουν  ότι, με ευθύνη της διοίκησης του Ε.Κ. Θήβας υπάρχουν νόθες, παράνομες και παράτυπες διαδικασίες στις αρχαιρεσίες των σωματείων. Η απάντηση της Διοίκησης, είναι απλή, τις εκλογές της κάνει Δικαστικός και η Εφορευτική Επιτροπή και όχι η Διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας. Επίσης η διαπαραταξιακή επιτροπή όπου αποφάσισε ομόφωνα η διοίκηση, ενημέρωσε για πολλοστή φορά μετά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στους φακέλους των σωματείων και επισήμανε οτιδήποτε ελλείψεις η παρατηρήσεις, αλλά το μέλος της παράταξης  της ΔΑΣ έκρινε σωστό να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, πιστεύοντας ότι δεν τον απασχολούν το τι θα έλεγαν τα άλλα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Επίσης αναφέρουν για τις οφειλές των συνδρομών των σωματείων προς το Ε.Κ. Θήβας, τους υπενθυμίζουμε , εκτός ότι αναφέρει ρητά το καταστατικό του ΕΚΘ, αλλά υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του ΕΚΘ. Η διοίκηση του ΕΚΘ έχει αποδείξει πολλές φορές με αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου  και έχει ενισχύσει ,οικονομικά τα σωματεία της δύναμής του αλλά και εκτός δύναμης.

Συνάδελφοι κάθε φορά που υπάρχουν εκλογικές διαδικασίες του Ε.Κ. Θήβας, υπάρχει από την πλευρά της παράταξης της ΔΑΣ χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων εις βάρος της Διοίκησης του ΕΚΘ, οι εργαζόμενοι και όλοι η κοινωνία της περιοχής γνωρίζει τις ενέργειες και τον αγώνα που κάνει η διοίκηση του ΕΚΘ  και για αυτό και την στηρίζουν.

Συνάδελφοι της ΔΑΣ  σας καλούμε για άλλη μια φορά  να είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Επίσης καλούμε όλες τις Διοικήσεις των σωματείων της δύναμής του Ε.Κ. Θήβας  και τους εργαζόμενους της περιοχής να παραβρίσκονται στο συνεδριακό κέντρο Θήβας  στις 8:00 το πρωί.

Follow us: