Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 16/05/2019 , συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς με κλιμάκιο του ψηφοδελτίου « Αλλάζουμε Σελίδα »για το Δήμο Λεβαδέων και τον επικεφαλής  κ. Καραμάνη , όπου συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του Δήμου Λεβαδέων.

Αρχικά ο κ. Καραμάνης , θέλησε να διευκρινίσει μια αναστάτωση που προκλήθηκε εξαιτίας μιας λάθος έκφρασής του ( όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ) σχετικά με το θέμα ιδιωτικοποίησης  της αποκομιδής των απορριμμάτων και της καθαριότητας γενικότερα. Τόνισε ότι όχι μόνο δεν έχει τέτοια πρόθεση , αλλά ούτε καν τίθεται κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης καμίας υπηρεσίας ούτε για αυτόν ούτε για την παράταξή του. Στην ερώτηση του προέδρου του Συλλόγου να πάρει θέση για την πρόσφατη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί 7ήμερης εργασίας και το έχει καμία εξάρτηση κανένα κομματικό προσανατολισμό για το Δήμο και κατά πόσο την ασπάζεται , ο κ. Καραμάνης μας δήλωσε ότι δεν βλέπει κομματικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση , τονίζοντας ότι αυτός και η παράταξή του σαφώς στηρίζουν το δημόσια χαρακτήρα των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων σε κάθε διεκδίκηση προς αυτή την κατεύθυνση , όντας σύμμαχοι των εργαζομένων στην αντιμετώπιση του λεγόμενου « κοινωνικού αυτοματισμού » , που κάποιοι εντέχνως και σκοπίμως επιχειρούν να καλλιεργούν σε διάφορες χρονικές περιόδους.

Τόνισε πως  θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι είναι ο βασικός πυλώνας για μια χρηστή διοίκηση προς όφελος των δημοτών , θέλει τη συνεργασία τους  και  δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι αυτός και η παράταξή του απορρίπτουν κάθε « αξιολόγηση » η οποία έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και προσανατολισμό. Σε αντιδιαστολή είπε ότι τον ενδιαφέρει και είναι στις επιδιώξεις του να παρακολουθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι επιμορφωτικά σεμινάρια με σκοπό να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το υπηρεσιακό –επιχειρησιακό τους υπόβαθρο , προς όφελος και των ίδιων και των δημοτών.

Ο κ. Καραμάνης και η παράταξή του επανέλαβαν τη θέση τους υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας , δήλωσαν την αντίθεσή τους προς κάθε μορφή ελαστικών σχέσεων εργασίας και επαναβεβαίωσαν ότι θα είναι δίπλα στο Σύλλογο εργαζομένων στους αγώνες που δίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Συζητήθηκαν θέματα καθημερινότητας και λειτουργίας των υπηρεσιών , όπου , εκτός των άλλων , μετά από ερώτηση του προέδρου του Συλλόγου ο κ. Καραμάνης δεσμεύτηκε ότι θα επεξεργαστεί το θέμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας ( Ο.Ε.Υ.) σε συνεργασία με το Σύλλογο , καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσής του , πάντα με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος και των δημοτών , αλλά και των εργαζομένων. Στο σημείο αυτό τόνισε την επιθυμία του να επαναφέρει σε λειτουργία την δημοτική αστυνομία , καθώς θεωρεί ότι είναι απαραίτητη και χρήσιμη στην εξομάλυνση πολλών προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών.

Στη συνέχεια  εξήγησε ότι θα αναζητήσει την καλύτερη δυνατή λύση στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων ( κυρίως σκύλων ) που υφίσταται δυστυχώς και στην πόλη της Λιβαδειάς , μας ενημέρωσε ότι ήδη έχει διερευνήσει και σε επίπεδο κόστους το ποσό που απαιτείται για ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων και δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα  του χώρου όπου αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται ο οποίος βρίσκεται πλησίον του χώρου όπου θα μετεγκατασταθούν εργαζόμενοι του Δήμου Λεβαδέων και ο οποίος δεν πληροί ( σύμφωνα με απάντηση που έχει δοθεί σε ερώτημά μας σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ) βασικές προϋποθέσεις νομιμότητας.

Τέλος εξήγησε ότι στο πρόγραμμα και στο σχεδιασμό του είναι να διεκδικήσει να  υπάρξει μία τριτοβάθμια σχολή στην πόλη της Λιβαδειάς και προς αυτή την κατεύθυνση θα ήθελε να αξιοποιηθεί το υπάρχον κτίριο ( πρώην Πανεπιστήμιου ) και να μεταφερθούν οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του Δήμου Λεβαδέων στο κτίριο που υπάρχει ήδη και φιλοξενεί υπηρεσίες της περιφέρειας , αξιοποιώντας με διαφορετικό τρόπο εγκαταστάσεις του Δήμου που ήδη υφίστανται ή κατασκευάζονται , πάντα με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την λειτουργικότητα των υπηρεσιών.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς ευχαριστεί πολύ τον κ. Καραμάνη και την παράταξή του και εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα τους.

Follow us: