ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ODIN ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ

Δελφοί, 4-7 Ιουλίου 2019

Συμπόσιο-Φωτογραφική Εγκατάσταση- Παρουσιάσεις Μεθόδου Εργασίας- Θεατρικοί Μονόλογοι-Θεατρική Παράσταση

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών τιμά φέτος το καλοκαίρι, από 4 έως και 7 Ιουλίου 2019, τον διάσημο  σκηνοθέτη, συγγραφέα και ερευνητή Eugenio Barba, ιδρυτή του Θεάτρου ODIN και της Διεθνούς Σχολής Θεατρικής Ανθρωπολογίας με ειδικό αφιέρωμα ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ODIN ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ.  

Από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου θεάτρου, ο Eugenio Barba έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις και συγκαταλέγεται στους μεγάλους δασκάλους του σύγχρονου θεάτρου που συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την ανανέωση της θεατρικής θεωρίας και πράξης.  

Η φετινή συνάντηση αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά αφιέρωμα για  μεγάλους δημιουργούς του παγκόσμιου θεάτρου που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Το πρώτο, με τίτλο  Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2018 προς τιμή του Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Συνοπτικά περιλαμβάνονται οι εξής  δράσεις:

Α) Παρουσιάσεις μεθόδου εργασίας και θεατρικά εργαστήρια για νέους ηθοποιούς με τους Eugenio Barba, Julia Varley, Roberta Careri και άλλους ηθοποιούς του θεάτρου ODIN

Β) Θεατρικοί  Μονόλογοι: JUDITH/ ΙΟΥΔΗΘ, σκηνοθεσία Eugenio Barba- ερμηνεία Roberta Carreri και AVE MARIA, σκηνοθεσία Eugenio Barba- ερμηνεία Julia Varley

Γ)  Θεατρική  Παράσταση:  GREAT CITIES UNDER THE MOON σε σκηνοθεσία Eugenio Barba. Με ηθοποιούς του ODIN Teatret

Δ) Συμπόσιο με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων,  των: Georges Banu, Lluís Masgrau , Marco De Marinis, , Jean-Marie Pradier , Nicola Savarese ,  Γιώργου Σαμπατακάκη, Περικλή Μουστάκη, Κώστα Βάντζου κ.α.

Follow us: