Ακολουθεί το πρόγραμμα των καλλιτεχνών για την Παρασκευή 19 Απριλίου και το Σάββατο 20 Απριλίου:

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Περίπατος στο ποτάμι για να δούμε τις τοιχογραφίες του Βέλγου καλλιτέχνη Siegfried Vynck και της Πολωνής καλλιτέχνιδας Iwona Zajac

3:00 – 5:00

Ξεκινάμε από την περιοχή δίπλα στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού για να επισκεφθούμε τον Βέλγο καλλιτέχνη  Siegfried Vynck ο οποίος θα δημιουργήσει μιας μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία σε ένα κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι και θα αναπαριστά το μύθο της Έρκυνας με μια πιο σύγχρονη ματιά.  Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πόλη ο Vynck θα συναντηθεί με ντόπιους καλλιτέχνες που ασχολούνται με την τέχνη του γκράφιτι για να ανταλλάξει μαζί τους ιδέες και τεχνικές.

Κατά την πρώτη επίσκεψή της στη Λιβαδειά, η καλλιτέχνιδα Iwona Zajac, περπατώντας δίπλα στο ποτάμι της Έρκυνας εμπνεύστηκε από ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο.  Ερωτήματα όπως ποιοι ζούσαν σε αυτό το κτίριο; Πότε έζησαν εκεί; γεννήθηκαν μέσα της και αυτό την οδήγησε να συλλέξει ιστορίες και φωτογραφίες σχετικά με την οικογένεια των Λιβαδειτών που ζούσαν στο κτίριο αυτό επί της οδού Στρατηγού Ιωάννου για να δημιουργήσει μια τοιχογραφία εντός του συγκεκριμένου κτιρίου.

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Αναπαράσταση πλυσίματος ρούχων 11:00 – 12:15

Πηγές της Κρύας

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Νικολάου θα αναπαραστήσουν το παραδοσιακό πλύσιμο ρούχων στις πηγές της Κρύας, θα τραγουδήσουν και θα προσφέρουν παραδοσιακά εδέσματα.

Να το πάρει το ποτάμι 1:00 2:30 μ.μ.

Ξεκινώντας από τις Πηγές της Κρύας (12:15) και προχωρώντας κατά μήκος του ποταμού θα φτάσουμε στο Πάρκο της Έρκυνας πίσω από το Διοικητήριο.

Η Αμερικανο-σκωτζέζα καλλιτέχνιδα TS Beall μαζί με δημότες θα φτάσουν στο Πάρκο της Έρκυνας  από τις Πηγές της Κρύας για να πραγματοποιήσουν από κοινού μια δράση εμπνευσμένη από την  ελληνική φράση “Να το πάρει το ποτάμι”.

Η δράση στοχεύει να  αναδείξει την ιστορία της Λιβαδειάς και τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει το ποτάμι της Έρκυνας στην πόλη – από το Μαντείο  του Τροφωνίου, έως την υδροκίνηση των εκκοκκιστηρίων της περιοχής και το πλύσιμο των ρούχων. Κατά τη διάρκεια της δράσης δημότες και μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων θα πουν ιστορίες, θα πλύνουν ρούχα και θα τραγουδήσουν.  Εδέσματα και αναψυκτικά θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους.

Έκθεση υφαντών, κεντημάτων και κρητικό κοπανέλι στο ισόγειο της Νεροτριβής (Τετάρτη – Παρασκευή 18:00 – 20:30) Σάββατο (10:00 – 14:30)

φωτο stereanews.gr

Follow us: