ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πάνελ της εκπομπής «Βήμα για όλους» του Σταρ Κεντρικής Ελλάδας βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, με τους υπόλοιπους υποψήφιους Περιφερειάρχες.

Ο Φάνης Σπανός μίλησε για τα πεπραγμένα της 5ετίας αλλά και όσα έχει σχεδιάσει για την επόμενη ημέρα στη Στερεά Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις που κατατάσσουν την περιφέρεια πρώτη σε απορροφητικότητα πόρων του ΕΣΠΑ, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει ολόκληρη η χώρα.

Μιλώντας για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Στερεάς Ελλάδας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πολιτισμό, τον τουρισμό και την αγροδιατροφή που λειτουργούν ήδη ως εργαλεία ανάπτυξης.

Σχετικά, με την εκπαίδευση ο Φάνης Σπανός ανέφερε πως η μάχη για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας δεν έχει τελειώσει, καθώς δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, να είναι η μοναδική περιφέρεια χωρίς πανεπιστημιακό ίδρυμα. Επιπλέον, πρόσθεσε πως πρέπει να διεκδικήσουμε την αναβάθμιση της έδρας ως διοικητικό κέντρο της Στερεάς Ελλάδας με αυτόνομη υγειονομική περιφέρεια και τη δημιουργία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας.

Αναφορικά με τους πόρους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ο κ. Σπανός ανέφερε πως μέχρι τώρα έχουν ήδη εξαπλασιαστεί τα χρήματα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και εκτελούνται εκατοντάδες έργα.

Για το θέμα των συνεργασιών έκανε λόγο για νοοτροπία που ή την έχει κανείς ή δεν την έχει. Και μέχρι σήμερα η Περιφερειακή Αρχή δίνει τη μάχη της συναίνεσης βάζοντας απέναντι τους ακραίους και διχαστικούς συνομιλητές. Απόδειξη άλλωστε αποτελεί πως όλες οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου λαμβάνονται είτε με ομοφωνία είτε με διευρυμένη πλειοψηφία.

Κλείνοντας, είπε πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε βήματα πίσω και πως πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις συνθήκες που θα κρατήσουν τα παιδιά στον τόπο τους. Δηλαδή ισχυρή περιφερειακή οικονομία και σοβαρό κοινωνικό κράτος.

 

Follow us: