Ο Δήμος Λεβαδέων διοργανώνει την Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 , ώρα 17:00 στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Νομοθετικές Εξελίξεις και Επενδυτικές Προοπτικές για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – ΑΠΕ”.

Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δικηγόρος κ. Νικόλας Πίτσος, Δ.Ν. (FU-Berlin), Μέλος του Δ.Σ. Δ.Σ. του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας & Εγγυήσεων Προέλευσης (Δ.Α.ΠΕ.ΕΠ. Α.Ε. πρώην Λ.ΑΓ.Η.Ε. Α.Ε.), ο οποίος θα ενημερώσει τους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για όλες τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις που αφορούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο κ. Πίτσος θα αναλύσει θέματα όπως: ο ειδικός λογαριασμός ΑΠΕ και η χρηματοδότησή του, οι πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ  και η συμμετοχή τους στις ανταγωνιστικές διαδικασίες του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, τα πράσινα πιστοποιητικά ενεργειακού μείγματος , την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Οδηγία για την “Πράσινη Ενέργεια”, τον Νόμο 4513/2018 για τις Ενεργειακές Κοινότητες και τις προοπτικές  συνεργασίας Δήμων και τοπικών επιχειρήσεων  στα πλαίσια της αλληλέγυας οικονομίας αλλά και σύγχρονες μορφές επενδυτικών εργαλείων, εθνικών και ευρωπαϊκών με βάση κυρίως την ανάγκη για επενδύσεις σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας.

 

Follow us: