Οι δύο προσωπικές ποιητικές συλλογές της Καρίνας Βέρδη (λογοτέχνης-στιχουργός-ραδιοφωνική παραγωγός), ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΒΥΣΣΙΝΙ και ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΓΕΡΑΚΙ, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στο εντευκτήριο του περιοδικού ΕΜΒΟΛΙΜΟ, στα άσπρα σπίτια Βοιωτίας.

Για τα βιβλία μίλησε ο Γιώργος Θεοχάρης, διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά ο Στέλιος Σιμόπουλος και  ο Βασίλης Ζαννιάς.

Η ποιήτρια αναφέρθηκε στην γόνιμη γνωριμία της με καταξιωμένους ποιητές, όπως ο Νάνος Βαλαωρίτης, για την διαδικασία της γραφής και τις ποιητικές ομάδες που συμμετέχει, αλλά και την συλλογή διηγημάτων που έχει μόλις ολοκληρώσει και έπεται να εκδοθεί τους προσεχείς μήνες ΟΜΑΡΟΣΑ.

Θέματα περί ποιητικής, ο έρωτας, τοποθεσίες που αποκτούν σχεδόν αυτόνομη οντότητα,  διαπλέκονται με κινηματογραφικά στιγμιότυπα, ενώ φλερτάρουν έντονα με την «ποίηση του φανταστικού» και μας υπόσχονται ένα εσωτερικό ταξίδι, μέσα από συγκίνηση και στοχασμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα ζεστό κλίμα, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες του πολιτισμού και των γραμμάτων.

 

 

Follow us: