Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για καλλιέργεια και προαγωγή του πνεύματος του Αθλητισμού και του Πολιτισμού και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα υλοποιήσει Προγράμματα Άθληση για Όλους μεγάλης διάρκειας περιόδου 2018-2019. Στα Αθλητικά Προγράμματα που θα υλοποιήσει ο Δήμος μπορούν να  συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι (ενήλικες και παιδιά) ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των πολιτών, η καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η διέξοδος από τα καθημερινά προβλήματα, η ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων και η αναψυχή των αθλούμενων και εν τέλει η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η άσκηση με συστηματική καθοδήγηση αποτελεί ουσιαστικά κοινωνική επένδυση, γιατί συμβάλλει στην πρόληψη προβλημάτων υγείας και εκφυλιστικών τάσεων, στην αποτροπή από βλαπτικές συνήθειες και συμπεριφορές και γενικά σε μια καλύτερη σχέση ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος.

Τα προγράμματα θα είναι δωρεάν και θα υλοποιούνται από Πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν την φετινή χρονιά 2018-2019 είναι:

 

  • Παιδί και Αθλητισμός
  • Αθλητισμός & Γυναίκα
  • Άθληση Νέων
  • Προγράμματα ενηλίκων
  • Άσκηση σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού

 

Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση το αμέσως επόμενο διάστημα για τους χώρους και το πρόγραμμα εκγύμνασης.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, υποβάλλοντας τις αιτήσεις τους στην Γραμματεία του Δημαρχιακού Καταστήματος Αλιάρτου ή στο Δημοτικό Κατάστημα Θεσπιέων καθημερινά 09:00 – 12:00 από 28/11/2018 έως 12/12/2018. Μαζί με την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν Ιατρική Βεβαίωση που να βεβαιώνει την καλή κατάσταση της υγείας και την δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στην               

κα Λέτη Μαρίνα στο τηλέφωνο: 22683-50.235 καθημερινά.

Σας περιμένουμε όλους στην μεγάλη μας ομάδα να γυμνάσουμε σώμα και πνεύμα.

Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας-

Παιδείας – Πολιτισμού & Αθλητισμού

 

Follow us: