«Το πολιτιστικό απόθεμα του Νομού Βοιωτίας ως μοχλός ανάπτυξης» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Κοινότητα Διαλόγου «Σύνθεσις» με τον Δήμο Θηβαίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, μεταξύ 11.00 με 13.30.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστεί το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα του Νομού Βοιωτίας και να αναζητηθούν τρόποι και εργαλεία αξιοποίησής του με σκοπό την τουριστική προβολή του Νομού και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Την εκδήλωση θα τιμήσει ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο οποίος στην πρώτη κεντρική ομιλία θα παρουσιάσει τον βυζαντινό πλούτο της Βοιωτίας.

Τον συνολικό πολιτιστικό χάρτη του Νομού και τα έργα ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα παρουσιάσει η Αλεξάνδρα Χαραμή, Έφορος Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και σημαντικοί τεχνοκράτες και επιχειρηματίες θα συζητήσουν στο πάνελ που θα ακολουθήσει τους τρόπους ανάδειξης αυτού του πλούτου με σκοπό την προσέλκυση τουριστών και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Το πάνελ θα απαρτίζουν οι, Πάνος Λειβαδάς, πρ. Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Επικρατείας, Λύσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας fedHATTA, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Grekodom – Mouzenidis Group, Άλεξ Καραγεώργης, Chief Operations Officer, Thinkdigital Group και Βαγγέλης Παπούλιας, Προϊστάμενος Τμήματος Μουσείων και Ιστορικών Αρχείων, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών από την κ.Χαραμή για τους 20 πρώτους συμμετέχοντες που θα δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στο e-mail synthesis.eu@gmail.com.

Follow us: