Με ερασιτέχνες ηθοποιούς Βοιωτικών Συλλόγων

Στους Κήπους Αλιάρτου, παρουσία των Δημάρχων, Αλιάρτου – Θεσπιέων Γ. Ντασιώτη, Λεβαδέων Γ. Πούλου και πλήθους θεατών, παρουσιάστηκε το έργο του Σοφοκλή «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» σε απόδοση στη Νεοελληνική Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσαν ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων και το ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ, οι θεατές αποθέωσαν τον «Οιδίποδα» Γιάννη Χαρμπάτση και τους ερασιτέχνες ηθοποιούς μέλη των θεατρικών ομάδων των Συλλόγων «ΛΑΪΟΣ» της Θήβας – ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ Δηλεσίου – Τανάγρας και ΣΧΗΜΑ Αλιάρτου.

Συντελεστές της παράστασης είναι οι: Θανάσης Αντωνίου (Σκηνοθέτης), Ελένη Οικονομίδου (Διδασκαλία φωνητικής), Φάνης Καφούσιας (Χορογραφία), Ελπίδα Βαρθολομάτου (Κοστούμια), Αλέκος Τσαμάτης (Σκηνικά), Παρασκευή Ηρακλέους (Αμπιγιέζ), Κάριν Φιόριντορ (Ψιμυθιολόγοι), Θοδωρής Στέφας (Φωτισμοί – ήχος). Παν. Καπερνέκα (Μουσική), Οιδίποδας ο Γιάννης Χαρμπάτσης, Ιοκάστη η Βάνα Αποστολοπούλου, Τειρεσίας ο Δημήτρης Γατής, Κρέων ο Γιώργος Λουρωτός, Άγγελος ο Κυριάκος Τσαμπάς, Εξάγγελος η Σοφία Τριπερίνα, Θεράπων ο Αναστάσιος Φρούσιος, Ιερέας ο Κωνσταντίνος Ντουμπάς, Ισμήνη η Ε. Λουκάδη, Αντιγόνη η Μαρία Καβούρη, που είναι και οδηγός του Τειρεσία, Κορυφαία η Δέσποινα – Παν. Λουκάδη και Χορός Ευδοκία Τσάπρα, Μαρία Ανδριανού, Μαρία Ξύδη, Σοφία Λακιώτη, Γεωργία Φρούσιου, Αργυρώ Αναστασίου, Κυριάκος Τσαμπάς, Αναστάσιος Φρούσιος, Μαρία Καβούρη.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν, στις 22 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας, 29 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο ΡΟΕΣ στην Αθήνα και 1η Οκτωβρίου στο ΘΕΑΤΡΟ «Μελίνα Μερκούρη» στο Μοσχοπόδι, καθώς και σε άλλες πόλεις, που θα ανακοιωθούν.

Follow us: